7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Příprava A-týmu je v plném proudu

Erik

 

A-tým KP Brna dnes v Bratislavě nastoupí k prvnímu turnaji sezóny, svoje síly změří kromě domácího týmu Slávia EU Bratislava také s Novým Mestem nad Váhom, Frýdkem-Místkem a vídeňským týmem Sokol Post. Dosavadní příprava družstva žen přitom probíhá podle plánu. „V současné chvíli, kdy si pět hráček základní sestavy plní své reprezentační povinnosti, pracujeme zejména s týmem, který vyhrál juniorskou extraligu. V tomto týdnu končíme s první fázi přípravy s velkým důrazem na kondici a zahajujeme období herní přípravy, kdy nás čeká celkem 12 utkání," upřesnil hlavní trenér Erik Nezhoda.

 

Mezi hráčky, které se kvůli účasti v národních týmech zatím do přípravy nezapojily, patří Daniela Digrinová, Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani, Gretell Moreno a Denisa Pavlíková. „Mrzí nás, že v českém národním týmu nepokračuje Magda Bukovská, na druhou stranu nám dává toto období možnost rozvíjet její dovednosti daleko intenzivněji a individuálně," uvedl k tomu Nezhoda. „Vrátit už by se nám ale měly hráčky z národních týmů Slovenska a Kuby, tedy Tereza a Gretell, a my tak začneme s jejich začleňováním. České reprezentantky bychom sice rádi uvítali na začátku října, ale na dálku jim budeme držet pěsti na mistrovství světa a přát jim postup do druhé fáze šampionátu. Bojovat budou určitě do posledního utkání a pokud by se jim s reprezentací povedlo dostat se mezi nejlepších 16 týmů světa, bylo by to pro celý český ženský volejbal obrovsky povzbuzující," dodal. 
 
Co se dosavadní přípravy týká, hlavní kouč si velmi pochvaluje novou bulharskou posilu. „Simona Nikolova, která je skvělým člověkem plným pozitivní energie a oddané pracovitosti, zapadla do našeho týmu výborně. Po Jazz Sweet je opět příslibem útočné síly našeho dužstva." Radost mu ale dělají i ostatní hráčky, a v současné době ho tak trápí pouze fakt, že KP Brno zatím nedokázalo obsadit pozici jedné ze tří blokařek týmu. 
 
Herně má za sebou královopolský A-tým zatím pouze dvě prověrky, tou první bylo utkání s Přerovem, které družstvo v plné zátěži zvládlo velice dobře. Minulý týden se pak svěřenkyně Erika Nezhody střetly s kvalitně obsazeným týmem Olomouce. „Sice jsme v tomto utkání žádný set neuhráli, ale dvě vyrovnané koncovky byly pro tak mladé a v ženské extralize nezkušené družstvo dobrou vizitkou," vysvětlil Nezhoda. Kromě turnaje v Bratislavě čeká jeho tým příští týden ještě jeden turnaj, tentokrát ale na domácí půdě. „Domácí Grand Prix bude vrcholem naší přípravy a my na tento turnaj už teď srdečně zveme všechny naše fanoušky," dodal. 
 
Rozpis zápasu turnaje Slávia EU Cup:
 
Rozpis

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT