7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nezhoda: Turnaj v Bratislavě zcela vyhovoval našim potřebám

KP Bratislava

 

Svěřenkyně Erika Nezhody si z bratislavského mezinárodního turnaje domů vezou třetí místo. Po dvou pátečních prohrách proti Frýdku-Místku a domácí Bratislavě si včera A-tým KP Brna bez problémů poradil s Novým Mestem nad Váhom i Vídní. „Nesmírně si vážíme pozvánky na tento turnaj. Zcela vyhovoval našim potřebám, protože se v současné chvíli naše družstvo musí obejít bez pěti hráček základní sestavy," uvedl po skončení turnaje hlavní kouč Erik Nezhoda.

 

„Učíme se hrát s Bukovskou v roli lídra, ne vždy je to ideální, ale vždycky je naší nejvíce bodujicí hráčkou. Do systému pozvolna zapracováváme Nikolovu - její útočný potenciál je obrovský. Malé zdravotní indispozice Pelikánové využila Lucka Veselá, která odnahrávala vydařený turnaj a porazila Nové Mesto i Vídeň. Hrála odvážně a pestře. Je vidět, jak pozitivně se na týmu odrazil konec minulé sezóny a obhajoba juniorského titulu. Řada hráček v čele se Šmardovou a Kamasovou teď podává nadstandardní a přitom vyrovnané výkony," dodal Nezhoda.
 
Jeho tým v pátek nejprve podlehl Frýdku-Místku v tie-breaku a poté prohrál s Bratislavou 1:3 na sety. „Zápas proti Bratislavě, jsme sice v úvodní sadě velmi dobře rozehrály, ale pak jsme soupeřky podcenily, a to se nám nevyplatilo. Velice nás potrápil jejich těžký servis, s nímž jsme se nedokázaly vypořádat. Nálada v týmu i naše energie šla pak hodně dolů. Navzdory těmto těžkým chvílím předvedla dobrý výkon Tereza Chlupová," zhodnotila duel Lucie Veselá
 
O den později už ale KP Brno ani jednou nezaváhalo. Utkání s Novým Mestem nad Váhom mělo jednoznačný průběh a Královo Pole v něm neztratilo ani jeden set. „Byly jsme na soupeře dobře připraveny a nenechaly jsme ho ani nadechnout. Lídrem tohoto zápasu byla Simona Nikolova, jak na podání, tak na smeči," popsala Veselá. Výsledek 3:0 pak se svými spoluhráčkami zopakovala i proti Vídni. „Poslední duel pro nás byl výbornou zkušeností, protože jsme se střetly s se soupeřkami, které vůbec neznáme. Hodně se nám dařilo na servisu a v průběhu třetího setu si dobře počínaly hráčky mimo základní sestavu," dodala Lucie Veselá. 
 
Na turnaji nakonec KP Brno obsadilo třetí místo. „Na naše vzrůstající výkony bychom rádi navázali příští týden na domácí Grand Prix, k níž už se teď upíná všechna naše pozornost. Na tomto turnaji rozhodně budeme chtít zabojovat o obhajobu vítězství  z roku 2021," uvedl Erik Nezhoda.
 
Výsledky turnaje Slávia EU Cup:
 
KP Brno - Frýdek-Místek 2:3 (-22,14,-22,15,-6)
KP Brno - Bratislava 1:3 (18, -23,-18,-16)
KP Brno - Nové Mesto nad Váhom 3:0 (22,21,20)
KP Brno - Vídeň 3:0 (24,16,22)
 
 
Výsledek Bratislava

 

Barbora Mertová 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT