7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z vítězství v Grand Prix Brno se raduje Ostrava

KP vs CALCIT SLOV 24092022 8

 

Vítězem jedenáctého ročníku mezinárodního turnaje Grand Prix Brno 2022 se stala Ostrava, těsně následovaná slovinským Kamnikem a Budapeští. Královo Pole, i díky absenci čtyř klíčových hráček, bohužel nedokázalo navázat na předchozí dva ročníky, ve kterých turnaj ovládlo. Na letošní Grand Prix Brno domácí tým nestačil ani na jednoho svého soupeře. „Tento turnaj nám dal možnost poměřit síly se třemi silnými družstvy a výsledky jsou dost výmluvné. Myslím si, že současná sestava sice měla právo třikrát prohrát, minimálně však měla sehrát tie-break s Maďarkami a vybojovat set s Kamnikem a s Ostravou," zhodnotil turnaj hlavní kouč Erik Nezhoda.

 

„Právě schopnost dovést set až k vítězství nás vždycky zdobila a my ji musíme znovu nalézt,“ zdůraznil po skončení Grand Prix Brno.

V úvodu turnaje se jeho svěřenkyně střetly v pátek ve Svitávce s Budapeští a podlehly jí poměrem 1:3 na sety. „Páteční zápas byl velmi vyrovnaný, vedly jsme si dobře na útoku, ale bohužel jsme náš vcelku stabilní výkon nebyly schopné držet v koncovkách, díky čemuž jsme přišly nejenom o důležité sety, ale i celý zápas," připomněla smečařka Magda Bukovská.

V pořadí druhý duel už pak KP Brno sehrálo o den později na domácí palubovce v hale na Vodově, ale ani tam nedokázalo na svého soupeře najít vítězný recept a se slovinským Kamnikem prohrálo 0:3. „Utkání jsme odstartovaly dobře, vycházel nám útok, servis i obrana, ale od poloviny prvního setu přestal náš soupeř chybovat a nám vypadla přihrávka. Ve zbytku utkání se nám už nedařilo na servisu a celkově nám tento zápas ukázal, kde všude máme slabiny a co musíme zlepšit," zhodnotila duel Bukovská.

Nedělním soupeřem Králova Pole pak byla Ostrava, která v zápase domácím volejbalistkám nepřenechala ani jeden set. „Ostrava byla lepší v dohrávání bodových míčů a preciznější v obraně než my, takže až na výpadek v třetí sadě měla utkání zcela pod kontrolou. Nakonec se právem radovala z vítězství," popsala Kateřina Kuníková, která byla na turnaji kapitánkou královopolského týmu. 

Královo Pole tak obsadilo na Grand Prix Brno 2022 poslední pozici. Shodných šesti bodů na turnaji dosáhly všechny tři zbývající týmy, a tak o vítězi rozhodl až lepší poměr setů. Na prvním místě se nakonec umístila Ostrava, stříbro bral slovinský mistr Kamnik a třetí skončila Budapešť.

VýsledkyGPB

 

 

Výsledky zápasů Králova Pole v Grand Prix Brno 2022:

KP Brno - Budapešť 1:3 (20,-21,-24,-20)
KP Brno - Kamnik 0:3 (-18, -14,-14)
KP Brno - Ostrava 0:3 (-18,-14,-20)
 

 

Logo

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT