7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole odstartovalo sezónu skvěle, porážkou Liberce

KP vs BUDAPEST 23092022 10

 

K úvodnímu zápasu sezóny vycestovalo KP Brno na horkou palubovku Liberce, který letos patří k favoritům extraligy. Oba týmy svedly na severu Čech dlouhou a napínavou bitvu plnou krásných výměn i obětavých zákroků, o jejímž vítězi musel rozhodnout až tie-break. Zkrácenou hru jednoznačně ovládly hostující brněnské hráčky a domů si odváží dva vítězné body. V jejich sestavě přitom kvůli nemoci chyběla Daniela Digrinová a během utkání musel trenér Erik Nezhoda oželet i Denisu Pavlíkovou, která si poranila koleno.

 

„Gratuluji všem našim hráčkám za nádherný volejbal, dnes tu napsaly opravdu krásný volejbalový příběh. Na druhou stranu je tohle vítězství těžce vykoupené zraněním, které jsme si nepřáli. Všichni bychom asi výhru obětovali za zdraví Denisy a budeme jí přát brzké uzdravení a to, aby se mohla co nejdříve vrátit na palubovku.“ uvedl po zápase hlavní kouč Králova Pole Erik Nezhoda.

„Celý zápas jsem byla ve velkém tranzu, bojovaly jsme až do poslední chvíle a já jsem moc ráda, že jsme zvládly tak dobře rozhodující zkrácenou hru. Neskutečnou sérii na podání v něm předvedla Buky (pozn. Magdalena Bukovská), dodala kapitánka Kateřina Kuníková.

Do utkání vstoupily lépe domácí a úvodní set vyhrály poměrem 25:17. Druhé dějství bylo na začátku vyrovnané, pak si ale hostující Brno vytvořilo čtyřbodový náskok (6:10) a dlouho si ho drželo. Liberec sice postupně srovnal na 17:17, víc už mu ale královoplské volejbalistky nedovolily a sadu braly 22:25 pro sebe.

Ve třetím setu se stav lámal za stavu 9:10, Královo Pole se pak blýsklo dlouhou bodovou sérií (11:17) a o vítězi této sady už nepobylo pochyb (16:25). Domácí hráčky však hlavy nesvěsily a v následujcím dějství naopak dlouho dominovaly na hřišti ony (18:13). Tým Erika Nezhody se ještě na soupeřky dotáhl (20:19), koncovku ale lépe zvládl Liberec a posunul zápas do rozhodující zkrácené hry (25:21).

V ní se za stavu 1:1 na servis postavila Magdalena Bukovská (která se nakonec stala i nejvíce bodující hráčkou zápasu) a Liberec jen dlouho marně přihlížel, jak na konto soupeře naskakuje jeden bod za druhým (1:11). Královo Pole, ač výrazně oslabeno, tak jasně směřovalo ke svému prvnímu extraligovému vítězství (6:15).

 

VK Dukla Liberec - VK Královo Pole 2:3 (25:17, 22:25, 16:25, 25:21, 6:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT