7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno nestačilo venku na Olomouc

KP vs CALCIT SLOV 24092022 4

 

Dlouhou sérii venkovních zápasů zakončilo Královo Pole ve čtvrtek v Olomouci. Páté utkání letošní extraligy bohužel nedopadlo podle brněnských představ, protože na půdě Hanaček svěřenkyně Erika Nezhody nedokázaly uhrát ani jeden set a do Brna odjely s prázdnou. Olomouc si dnešní vítězství zasloužila, na nás už bohužel dolehlo herní vytížení, protože tento trip pěti venkovních utkání a 23 setů byl pro nás obrovsky náročný. Gratuluji Olomouci k výhře, po dnešním zápase každopádně víme, kam zaměřit naše úsilí," uvedl po prohře hlavní brněnský trenér.

 

Naše pozornost se teď už začíná ubírat k prvnímu domácímu utkání letošní sezóny se Šternberkem, na které se potřebujeme připravit co nejlépe," dodal Erik Nezhoda.

„Dnes bohužel nic nefungovalo jak mělo. Nedařilo se nám zatlačit soupeřky ani na servisu ani v útoku a nakonec nám odešla přihrávka. Na začátku setu si Olomouc vždy udělala bodový náskok a my je prakticky celý zápas doháněly, ale utkání se nám tentokrát nepodařilo zlomit," litovala výsledku kapitánka Daniela Dirgrinová.
 
Olomouc měla navrch prakticky v celém zápase, Královo Pole jí sice v prvním setu úspěšně vzdorovalo až do koncovky (15:13, 19:18), ta se ale lépe vyvedla domácím (25:21). Ve druhé sadě si Hanačky vybojovaly bez problémů pětibodový náskok (12:7) a za stavu 17:9 to vypadalo na jasný set. KP Brno však dokázalo soupeřky v závěru tohoto dějství ještě potrápit a dotáhlo se na ně na rozdíl jediného bodu (23:22). Olomouc ale zvrat nepřipustila a set vyhrála těsným poměrem 25:23.
 
Pro brněnský tým to znamenalo předčasný konec, v následujícím setu se totoiž Olomouc bleskově ujala vedení 12:4, náskok dále navyšovala (21:10) a jasně už si pak dokráčela k výhře za tři body (25:15).

 

Olomouc - VK Královo Pole 3:0 (25:21, 25:23, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT