7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole v utkání s Přerovem potvrdilo roli favorita

KP PRE 28122022 5

 

Volejbalová extraliga vstoupila mezi svátky už do svého 17. kola. Královopolské hráčky přivítaly doma Přerov, který je v letošní sezóně už jednou dokázal potrápit. Že je tým Radima Vlčka při chuti, ukázal v koncovce první sady, k vítězství ji ale dotáhnout nedokázal, a tak se Královo Pole ujalo vedení 1:0 na sety. V následujících dvou sadách už pak o převaze favorizovaného Brna nebylo pochyb a svěřenkyně Erika Nezhody si po výhře 3:0 připsaly do tabulky zasloužené tři body. „Dnes to bylo takové typicky povánoční utkání, v němž byla řada chyb, hodně jsme střídali, ale to je asi teď jen dobře. V tabulce nejsme v situaci, kdy bychom takový zápas mohli podcenit, takže pro nás jsou to dnes tři důležité body,” zhodnotil duel trenér Erik Nezhoda.

 

„Dnes jsme si šly od začátku pro tři body, první set byl sice vyrovnanější, protože nás Přerov docela tlačil servisem, zbytek zápasu už ale byl v naší režii a já jsem ráda, že jsme ho v klidu dohrály,“ uvedla kapitánka Daniela Digrinová.

Začátek zápasu byl přetahovanou o každý míč (6:6), tři body na síti ale pak zařídila Tereza Hrušecká, KP Brno vedlo 9:6 a hostující tým si vzal oddechový čas. Domácí volejbalistky vedení držely (17:14), před koncovkou se na ně ale přerovské družstvo dotáhlo a hru zastavil pro změnu Erik Nezhoda (19:18). I po něm hostující bodovaly (19:20), a sada se tak rozhodovala až v závěru (22:22). Po esu Kateřiny Kuníkové to byl ale její tým, kdo těžil ze dvou setbolů, v tom druhém se později nemýlil (25:23) a ujal se vedení 1:0.

Druhé dějství bylo vyrovnané jenom v úvodu, za lepší konec pak začaly tahat domácí hráčky (10:6) a Radim Vlček je svými oddechovými časy zbrzdit nedokázal. Při servisu Kateřiny Kuníkové vedlo Brno už rozdílem osmi bodů (18:10) a bez problémů si pak dokráčelo až k zisku sady (25:16).

Třetí set začaly lépe hostující (3:5), díky řadě přerovských chyb ale bylo skóre brzy opačné (8:6) a znamenalo time out Přerova. Po něm následovala při podání Zuzany Kamasové dlouhá bodová šňůra Brna, kterou hostující družstvo zastavilo až za stavu 14:6. Přerov byl však i poté pod tlakem domácích (19:9), a i když v závěru ještě stav zkorigoval na 24:19, Královo Pole si výhru ani tři body ujít nenechalo (25:19).

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Kateřina Kuníková.

 

VK Královo Pole – Přerov 3:0 (25:23, 25:16, 25:19)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT