7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rok 2022 zakončilo KP Brno jasnou porážkou Olomouce

KP OLO 30122022 4

 

V posledním zápase roku 2022 se KP Brno v pátek střetlo doma s Olomoucí, která se v minulých utkáních hodně trápila a svou bilanci si v hale na Vodově rozhodně nevylepšila. Tým Erika Nezhody naopak potvrdil rostoucí formu a se svými soupeřkami si poradil za 67 minut vítězstvím 3:0 na sety. „Jsem moc šťastní, že jsme letošní rok zakončili vítězstvím. Potvrdilo se, že zatímco nám se v poslední době daří, Olomouc výsledkově strádá. Nicméně my jsme po celé utkání udrželi jak herní plán, tak pozornost,” uvedl po výhře trenér Erik Nezhoda.

 

„Pro nás tato sezóna nezačala tak, jak jsme si představovaly, proto jsem moc ráda, že si po dnešku připisujeme další tři důležité body do tabulky. Zápas sice nebyl vždycky úplně uhlazený, ale celou dobu jsme ho měly pod kontrolou. Velké poděkování patří i našim fanouškům, kteří dorazili i dnes a opět nás výborně podpořili,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

První set byl vyrovnaný do stavu 5:5, pak ale odsk|očily domácí (10:6) a Olomouc musela dotahovat. Královu Poli se dařilo i ve střední pasáži sady, přímým bodem z podání navýšila jeho vedení na 15:9 Andjela Stojkovic a se svými spoluhráčkami později vstupovala do koncovky za stavu 20:14. Závěr setu už Královo Pole bez problémů dohrálo ve svůj prospěch, přesným úderem po lajně ho ukončila Simona Nikolova (25:17).

Převahu na hřišti domácí tým potvrzoval i v úvodu následující sady a po smeči Magadaleny Bukovské vedl 6:2. Náskok KP Brno drželo (12:7) a v útoku Olomouc později zlobila opět Simona Nikolova, která zařídila vedení svého týmu už o sedm bodů (17:10). Hostující volejbalistky odpověď hledaly marně (20:12), po dvou úspěšných blocích byl stav 23:12 a o vítězi setu bylo prakticky jasno (25:15).

Obraz hry se nezměnil ani v setu s pořadovým číslem tři, ve kterém Olomouc stále tahala za kratší konec, a i když se tlak domácích snažil zbrzdit oddechovým časem Martin Hroch (9:4), KP Brno dál na hřišti dominovalo (13:5). Druhý time out si vzal olomoucký tým za stavu 16:8, i po něm ale Královo Pole pokračovalo ve své jízdě a po bodu Magadaleny Bukovské vedlo už 20:9. Svěřenkyně Erika Nezhody si poté dokráčely až k deseti mečbolům (24:14) a výhru Brna nakonec zařídila Olomouc svým vlastním servisem do autu (25:15).

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena kapitánka Daniela Digrinová.

 

VK Královo Pole – Olomouc 3:0 (25:17, 25:15, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT