7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vítězná šňůra Králova Pole pokračuje i v novém roce

KP STE malé 05112022 12

 

Královopolské volejbalistky dál drží svou neporazitelnost. Tři body si tentokrát vezou ze Šternberka, kde Sokolky jasně přehrály v prvních dvou setech, a i když se domácím poté podařilo jednu sadu uzmout, KP Brno už ve čtvrtém dějství žádné zaváhání nepřipustilo a ve Šternberku zaslouženě vyhrálo 3:1. „Cením si toho, jak tým s Kačkou Pelikánovou na nahrávce celý dnešní zápas zvládl. Přece jen delší dobu nehrála. Nepovedl se nám pouze úvod třetího setu, kdy Šternberk opět ukázal, že pro něj žádné utkání doma není ztracené, a hrál výborný volejbal,” řekl trenér Erik Nezhoda.

 

„I my jsme potom museli začít hrát to nejlepší, co umíme, abychom zvládli čtvrtou sadu. Připisujeme si důležité tři body do tabulky a jedeme dál,“ dodal.

Radost neskrávala ani kapitánka Daniela Digrinová„Za dnešní tři body jsme moc rády. Škoda, že jsme si zápas trochu zkomplikovaly, ale myslím, že ve třech setech, v nichž jsme zvítězily, jsme hrály dobře v obraně, plnily jsme zadání a pomáhaly si servisem. Ve třetí sadě jsme na začátku nezvládly odpřihrávat a odútočit, a i když jsme se snažily vývoj tohoto setu otočit, tak to nevyšlo. Tři body jsou pro nás důležité.“

V prvních dvou sadách domácí jen marně vzdorovaly tlaku Brna (10:25, 14:25), do třetího dějství ale vstoupil Šternberk vedením 10:3 a dařilo se mu ho držet i při vstupu do koncovky (20:14). Pak ale na hřišti začaly znovu úřadovat královopolské volejbalistky, které se na své soupeřky v závěru dokázaly dotáhnout (24:24), a postaraly se tak o nejnapínavější moment celého utkání. Domácí měly postupně k dobru celkem čtyři setboly a sadu nakonec vybojovaly (27:25).

V dalším setu se už pak ale opakoval scénář z úvodu zápasu, kdy Šternberk na hru Králova Pole marně hledal recept, a tak ho svěřenkyně Erika Nezhody přehrály s přehledem poměrem 14:25.

 

Šternberk – VK Královo Pole 1:3 (10:25, 14:25, 27:25, 14:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT