7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole tento týden rozehraje osmifinále CEV Cupu

KP FM 07012023 21

 

Královopolské volejbalistky  odcestovaly do Atén, kde si ve středu zahrají osmifinále CEV Cupu. Poté, co v úvodním kole tohoto evropského poháru porazily PAOK Thessaloniki ze Soluně, je před nimi další silný řecký tým Olympiacos PIRAEUS, který aktuálně v řecké lize poskočil na první místo právě před PAOK. „Zápas, který nás čeká v Řecku, vůbec nepodceňujeme, právě naopak. Myslíme si, že se může hrát ještě kvalitnější volejbal než v minulém kole,“ uvedl před odletem do Atén hlavní brněnský trenér Erik Nezhoda.

 

Královo Pole dokázalo do osmifinále CEV Cupu postoupit přes PAOK Thessaloniki před Vánoci, ač nebylo v utkáních s tehdejším lídrem řecké ligy rozhodně považováno za favorita. Úvodní duel KP Brno sehrálo v Soluni a po prohře 2:3 na sety si odvezlo slibný bod. Doma pak ve strhující bitvě královopolské hráčky přehrály PAOK 3:1 na sety, a radovaly se tak z postupu dál. Už v přípravě na PAOK měl tým paradoxně možnost seznámit se se svým dalším pohárovým soupeřem. „Na Olympiacos jsme se vlastně mohli trošku připravit už před naším prvním zápasem CEV Cupu, protože jsme před ním rozebírali video PAOKu právě v zápase s Olympiacosem. Už tenkrát jsme říkali, že je to zajímavé, protože Olympiacos má obrovský potenciál, který v utkání s PAOKem tehdy nepotvrdil, a prohrál s ním,“ popsal Nezhoda.

V týmu Olympiacosu se v nedávné době odehrály dvě zásadní změny, odešla belgická reprezentační blokařka Freya Aelbrecht, a naopak se k družstvu připojila úspěšná nahrávačka Giulia Carraro, která do Řecka přestoupila sice z Itálie, ale aktuálně je vítězkou francouzské ligy. „Ukáže se, jestli to bude výhoda spíše pro nás, nebo pro Olympiacos,“ řekl k tomu Nezhoda. „My jsme nohama na zemi, protože víme, že náš soupeř je na tom velmi dobře. Proto se na něj pečlivě připravujeme a zabojujeme stejně, jako v prvním kole CEV Cupu. Rozhodně chceme předvést co nejlepší výkon a pokusit se o postup dál,“ doplnila kapitánka Králova Pole Daniela Digrinová.

Úvodní duel osmifinále CEV Cupu se bude hrát v Aténách 11. ledna v 19:00 hodin, odveta je pak na programu v domácí hale na Vodově 18. ledna. Kromě kvalitního soupeře KP Brno ví, že bude znovu čelit i řeckým fanouškům, kteří v minulém kole na obou utkáních často vytvářeli velmi nepříjemnou kulisu. „Když jsme odjížděli do Soluně, mysleli jsme si, že budeme hrát v zaplněné hale, což se nepotvrdilo, a možná i díky tomu jsme tam vyhráli první dva sety. Poté tam však přišlo asi 200 místních fanoušků a z haly nás v podstatě vypískali, s čímž jsme se tam nedokázali dobře popasovat. Tentokrát se bude hrát pro Řeky v daleko příznivější čas, takže atmosféra bude asi znovu zajímavá. My už teď ale naštěstí daleko více víme, co čekat,“ popsal Erik Nezhoda. „Máme z toho smíšené pocity, protože atmosféra na obou zápasech místy opravdu moc příjemná nebyla. Nicméně tohle se snažíme nepřipouštět, protože šanci hrát další kolo evropského poháru máme všechny poprvé, a proto si chceme CEV Cup hlavně užít a znovu ze sebe vydat maximum bez ohledu na řecké fanoušky,“ řekla Daniela Digrinová.

Postup do dalšího kola CEV Cupu zajistí součet vyššího počtu bodů z obou zápasů. V případě rovnosti bodů po dvou utkáních rozhodne v hale na Vodově o postupujícím týmu zlatý set.

 

Přehled utkání CEV Cup:

  1. ledna Olympiacos PIRAEUS – KP Brno (18 hodin našeho času), 18. ledna KP Brno – Olympiacos PIRAEUS (18 hodin, hala Vodova)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT