7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole postoupilo přes brněnské Šelmy do Final Four Českého poháru

KP BNO cp 21012023 5

 

Volejbalistky Králova Pole se znovu poperou o zlato v Českém poháru žen. V domácí hale na Vodově se v brněnském derby utkaly v sobotu v podvečer s Šelmami a svedly s nimi přímý boj o postup do Final Four Českého poháru. Hostující hráčky nedokázaly vytěžit zejména ze slibně rozehraného druhého setu, KP Brno naopak znovu potvrdilo, že dokáže ve vypjatých momentech zabrat, a zatáhnout za vítězný konec. Za stavu 2:0 už pak bylo utkání jasně v režii domácích, které si výhrou 3:0 na sety zajistily místo v semifinále Českého poháru.

 

„To, co se nám nepovedlo v koncovkách v CEV Cupu, se zadařilo v prvních dvou setech dnes. Ukázali jsme v nich obrovskou morální sílu a s nepříznivým vývojem jsme se dokázali porvat a zvítězit zaslouženě 3:0. Gratuluji děvčatům a skládám obrovskou poklonu i publiku, které bylo fantastické a bylo královopolské,“ usmíval se po zápse brněnský kouč Erik Nezhoda

Velkou radost měla i kapitánka Daniela Digrinová: „Já mám obrovskou radost. Dnes jsme si spravily chuť po našem posledním utkání. Byl to zápas, který ukázal, jak jsme obrovsky silní. Moc jsme si ho užily, šly jsme do něj naplno a jsme hrozně rády, že jdeme v Českém poháru dál.“

Do prvního setu vstoupily lépe hráčky Králova Pole (6:2), pak ale při servisu Hanny Kyrychenko hostující otočily na 6:7 a Erik Nezhoda si vzal oddechový čas. Oba týmy se pak přetahovaly o každý bod (10:10, 15:15), do mírného vedení se však těsně před koncovkou dostaly Šelmy a přinutily domácí tým k dalšímu time outu (17:19). I po něm náskok svěřenkyně Ondřeje Bouly držely a k dobru měly v závěru hned dva setboly (22:24). Oba z nich ale KP Brno odvrátilo, a nakonec to byla Magdalena Bukovská, kdo sadu zakončil přímým bodem z podání ve svůj prospěch (26:24).

Ve druhém dějství to dlouho vypadalo, že bude jednoznačnou záležitostí hostujících Brňanek (3:9, 6:12). Za stavu 6:15 si vzal Erik Nezhoda oddechový čas, po kterém se Královo Pole začalo na soupeřky pomalu dotahovat. Šelmy náskok sice ještě držely (13:19), pak už ale zaúřadovaly domácí, které se po esu Simony Nikolovy přiblížily soupeřkám na 19:22 a v tu chvíli je nezastavil ani oddechový čas Šelem. Tři královopolské body (22:22) znamenaly zdramatizování celého setu, blíž k jeho zisku ale byly vzápětí hostující (23:24). Z jejich strany to však byl poslední setbol, čtyři další totiž už pak patřily Královu Poli a sadu po veliké bitvě ukončila k radosti svých fanoušků Simona Nikolova (29:27).

KP Brno to nakoplo, ve třetím dějství sice ještě Šelmy dokázaly zareagovat na jeho vedení 6:1 a s domácími srovnaly krok na 9:9. Pak ale při podání Terezy Hrušecké Královo Pole odskočilo na 14:9 a nad svými soupeřkami poté mělo navrch v útoku i na bloku (17:12) a dál se opíralo i o kvalitní servis. Závěr utkání ještě zpestřil příchod Simony Jelínkové, která vystřídala za stavu 20:14, a na palubovku se tak vrátila poprvé od svého nešťastného zranění v loňském finále s Prostějovem. Šelmám už v tu chvíli nepomohlo ani střídání nové posily Anety Havlíčkové, a tak servis Simony Jelínkové posunul Královo Pole až k 10 mečbolům. Radost z postupu do Final Four Českého poháru nakonec Královo Pole mělo po druhém z nich (25:15).

 

VK Královo Pole – VK Šelmy Brno 3:0 (26:24, 29:27, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT