7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno ovládlo Český pohár žen i letos, ve finále nedalo Ostravě šanci!


919727CA 5A18 45F7 BCE7 116F603359D2

Královo Pole dokázalo v Teplicích obhájit prvenství v Českém poháru žen! O pohárovou trofej se ve čtvrtek utkalo s překvapivým finalistou - týmem Ostravy a v zápase potvrdilo roli papírového favorita. Ostrava dokázala Královu Poli konkurovat pouze v úvodní sadě, zbytek už pak byl jasně v režii Brna, které nad své hlavy po výhře 3:0 na sety zaslouženě zvedlo zlatý pohár.  

 

„V úvodu utkání nás trošku zaskočila vlastní nervozita, což jsme moc nečekali. Ale vše jsme ustáli a důležitá byla i koncovka prvního setu, která pravděpodobně rozhodla o celém zápasu, protože naše družstvo už si pak daleko více věřilo a jakmile jsme se trefovali do servisu, byli jsme v jasné převaze,” radoval se po zápase Erik Nezhoda.

„Máme obrovskou radost, že jsme Český pohár dokázaly obhájit, protože na nás byl obrovský tlak. Ostrava je navíc tabulkově níž, takže jsme se dnes opravdu musely držet toho, co jsme si řekli. Ze začátku jsme měly trochu problémy, ale pak už jsme si zápas pohlídlay a z vítězství máme všechny obrovskou radost,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Ostrava odstartovala finále vedením 1:4, Královo Pole ale rychle srovnalo na 4:4. Ostravské volejbalistky pak odskočily znovu (5:8) a Brno si vzalo time out. Po něm Královo Pole náskok soupeřek opět smazalo - po útoku Magdaleny Bukovské byl stav 8:8. Eso Ely Koulisiany a nepřesná smeč Ostravy znamenala oddechový čas jejího týmu (11:9.). Brno sice po něm vedení navýšilo (14:10), Ostrava ale při podání Michaely Hadáčkové srovnala na 14:14 a hru zastavil Erik Nezhoda. Královo Pole něm zpřesnilo útok (18:16), což  znamenalo další time out, tentokrát Ostravy. Bitva pokračovala a sada zamířila do koncovky za srovnaného stavu 19:19. V závěru začala na síti úřadovat Simona Nikolova (22:21), vzápětí přidala eso (23:21) a se svými spoluhráčkami už si pak dokráčela až k výhře 25:22.

Královo Pole to nakoplo a v další sadě se při servisu Gretell Moreno ujalo vedení 5:1. Ostrava se Brňankám po esu Anety Bauerové přiblížila na 7:5 a po bodovém bloku vzápětí na 8:7. Několik brněnských chyb na servisu pak napravila Magdalena Bukovská, po jejímž přímém bodu z podání se Královo Pole dostalo do vedení 13:10. Po přesné smeči Simony Nikolovy (16:12) si vzal Zdeněk Pommer oddechový čas, na soupeřky se ale jeho svěřenkyním dotáhnout nedařilo, a tak po dalším tvrdém úderu Nikolovy čelily skóre 20:14.  Ostrava už pak byla na brněnskou obranu i útok bezradná, Magdalena Bukovská zařídila v závěru na síti svému týmu hned devět setbolů (24:15) a Královo Pole se nemýlilo hned v prvním z nich (25:15).

Třetí set byl jasnou záležitostí Brna, které od stavu 3:3 nedalo svým soupeřkám šanci na zvrat. Po brněnském bloku (11:5) se snažil rozjeté Královo Pole ještě zastavit Zdeněk Pommer, Brno ale dál při servisu Magdaleny Bukovské drželo dlouhou bodovou šňůru, v níž se soupeřkám vzdálilo až na 15:5. Svěřenkyně Erika Nezhody si pak už Ostravu k tělu nepustily, na hřišti jasně vládly (20:9) a zaslouženě zvítězily 25:15.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Magdalena Bukovská.

 

VK Královo Pole - Ostrava 3:0 (25:22, 25:15, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT