7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrá prověrka před play off: Brněnské derby


KP tiskovka web 21022023 27

Brněnští příznivci volejbalu si v sobotu v hale na Vodově užijí další městské derby. Volejbalistky Králova Pole vyzvou na své palubovce na souboj brněnské Šelmy, jejichž dres oblékají nově hned dvě zvučná jména – Aneta Havlíčková a Pavla Šmídová. „Vnímáme, že jsou Šelmy i v letošní sezóně velice ambiciózní. Doplnění jejich týmu o bývalé členky základní sestavy reprezentace Šmídovou a Havlíčkovou má bezesporu přinést očekávané výsledky, které u nich nepřišly v průběhu sezóny,“ uvedl k posílení týmu soupeřek na dnešní tiskové konferenci Králova Pole hlavní trenér Erik Nezhoda.

 

„Své nové akvizice už představily Šelmy v zápasech s Olomoucí a Šternberkem, takže zhruba víme, co od nich čekat a můžeme se tedy na ně i takticky připravovat. Důležité ale může být tento týden také čtvrteční kolo, v němž my budeme hrát v Přerově a Šelmy se doma utkají s Olympem Praha,“ dodal Nezhoda s vědomím, že do konce základní části extraligy už zbývá jen necelý měsíc a k co nejlepší výchozí pozici do play off je pro KP Brno i Šelmy teď důležitý každý vítězný extraligový bod.

Šelmy mají v sezóně 2022/23 svým rivalkám co oplácet, svěřenkyně Erika Nezhody je totiž dokázaly už třikrát porazit. Naposledy Královo Pole brněnským soupeřkám nedovolilo postoupit do Final Four Českého poháru žen. „V našem zatím posledním vzájemném měření sil jsme ukázali obrovskou morální sílu a dokázali jsme se poprat i s nepříznivým vývojem utkání. Naprosto zaslouženě jsme v tomto duelu zvítězili 3:0 na sety,“ připomněl Erik Nezhoda.

Jeho družstvo si nakonec právě v Českém poháru žen minulý týden sáhlo až na samotný vrchol, když v Teplicích dokázalo v této soutěži obhájit zlato z loňského roku. „Jsme moc rády, že se nám podařilo Český pohár žen opět vyhrát, protože nás všichni ostatní soupeři z Final Four pasovali do role favorita a byl na nás vyvíjen velký tlak,“ uvedla nejužitečnější hráčka finále Českého poháru žen Magdalena Bukovská„K vítězství v semifinále i finále opět dopomohli i naši skvělí fanoušci, kterým moc děkujeme za to, že nás až do Teplic přijeli podpořit v tak hojném počtu," dodala blokařka Ela Koulisiani.

Výhry v Českém poháru žen si celý tým Králova Pole velmi cení, Final Four ale bral od začátku hlavně jako výbornou přípravu na blížící se play off extraligy. „Družstvo jsme minulý týden měli možnost prověřit v podmínkách blížících se play off, mezi které patří například přesun na utkání o den dříve nebo tlak na okamžitý výsledek. To všechno se nám povedlo na výbornou a já doufám, že z toho ve vyřazovací části extraligy vytěžíme,“ řekl Erik Nezhoda.

Během brněnského derby bude v hale vystaven vítězný pohár žen a fanoušci se s ním na místě budou moci vyfotit. Zápas mezi Královým Polem a Šelmami odstartuje v hale na Vodově 25. února v 18:00 hodin. Vstupenky, které stojí 100 Kč, jsou k dispozici v síti smsticket. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT