7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

17. extraligová výhra v řadě! KP jde do play off z druhého místa


A8A41208 4C61 4584 BF21 1392464515DC

Před posledním extraligovým kolem potřebovaly volejbalistky Králova Pole splnit nelehký úkol - k jistotě udržení druhého místa v extraligové tabulce totiž potřebovaly porazit Olomouc, která podle předpokladů v utkání 33. kola potvrdila, že dokáže být velmi nepříjemným soupeřem. Tým Erika Nezhody i přes nepovedený druhý set ale zápas zvládl a svou neporazitelnost v nejvyšší volejbalové soutěži žen prodloužil na 17. vítězství v řadě. V tabulce tak po skončení základní části extraligy zaostalo Královo Pole o dva body pouze za Libercem a ve čtvrtfinále play off se díky druhému místu střetne s Ostravou. 

„Olomoucké prostředí neodpouští a utkání dnes bylo obrovsky těžké. Chyby nás trestaly dvakrát, Olomouc byla skvěle připravena v obraně a procenta obou týmů v útoku ukazují na to, jak dnes obě družstva výborně bránila a navzájem si zápas dělala těžká. Jsme šťastní za vítězství, kterým jsme potvrdili formu z druhé poloviny letošní sezóny a myslím si, že to byla znovu dobrá prověrka před play off," neskrýval po výhře radost hlavní kouč KP Erik Nezhoda. 

„Dnešní zápas byl nahoru i dolů, my i Olomouc jsme měli velkou motivaci uhrát co nejlepší výsledek. Trápily jsme se v různých rotacích a na přihrávce a pak jsme nedokázaly složit balón, ale jsem ráda, že jsme se z toho dostaly a týmovým výkonem jsme zvládly utkání vyhrát,“ vzkázala z Olomouce kapitánka Daniela Digrinová.

 

Olomouc – VK Královo Pole 1:3 (21:25, 25:14, 18:25, 23:25)

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT