7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole si na Ostravu věří, čtvrtfinále startuje v sobotu


KP OST 24112022 16

Královopolské volejbalistky, které po základní části UNIQA extraligy žen skončily na druhém místě, se v úvodu play off střetnou s Ostravou. První čtvrtfinálový duel sehrají oba týmy tuto sobotu v brněnské hale Vodova. „Ostrava si za své letošní výsledky zaslouží uznání a respekt, a tak ji rozhodně nechceme podcenit. Do čtvrtfinálové série každopádně jdeme s jasným cílem, postoupit dál a bojovat i v této sezóně o medaili,“ říká před startem play off hlavní trenér KáPéčka Erik Nezhoda.

Bilance Králova Pole s Ostravou je v této sezóně jednoznačná – brněnské volejbalistky svým soupeřkám nedaly ani jednou šanci na výhru. Třikrát je dokázaly porazit v extralize a bez problémů si s nimi poradily i ve finále Českého poháru žen. „Tento papírově přijatelný soupeř do čtvrtfinále má ale rozhodně co nabídnout, protože v průběhu sezóny dokázal trápit i porážet nejednoho favorita. Je to navíc poslední tým, který letos zdolal Olymp Praha,“ zdůrazňuje Nezhoda. „Nezapomeňme také, že Ostrava má kromě řady kvalitních hráček k dobru ještě minimálně další dva trumfy. Těmi jsou bývalý reprezentační kouč Zdeněk Pommer, jenž patří k nejzkušenějším trenérům v lize, a samozřejmě i ostravské publikum, které umí vytvořit skvělou atmosféru,“ dodává.

Jeho tým zakončil extraligu ve velkém stylu. Od prvního prosince totiž v nejvyšší volejbalové soutěži žen ani jednou neprohrál a na svoje konto si do skončení základní části extraligy připsal 17 výher v řadě. V tabulce se tak KP Brno nedokázalo dotáhnout pouze na Liberec, za nímž zůstalo druhé o pouhé dva body. „S umístěním na druhém místě jsme samozřejmě moc spokojené, díky tomu máme ve čtvrtfinále dobrou výchozí pozici, ale všechny si uvědomujeme, že teď budeme hrát znovu od nuly. Určitě ale budeme mít výhodu domácího prostředí a skvělých fanoušků, kteří nás každý zápas ženou neskutečně dopředu,“ připomíná kapitánka Daniela Digrinová.

K dlouhé extraligové vítězné šňůře se svými spoluhráčkami přidala po novém roce ještě tři výhry v Českém poháru žen, v němž Královo Pole po roce znovu triumfovalo. V náročném tempu několika zápasů týdně navíc dokázalo KP Brno před Vánoci postoupit přes silný řecký tým PAOK Thessaloniki do osmifinále evropského poháru CEV Cup, kde zatím poprvé v letošní sezóně klopýtlo, když v lednu nestačilo na další Řekyně z Olympiacosu Pireus.

Čtvrtfinálovou sérii zahájí Královo Pole v hale na Vodově tuto sobotu a k postupu do další fáze play off bude potřebovat tři výhry. Každý domácí zápas čtvrtfinále má svého sportovního ambasadora, v sobotním utkání se této role ujmou baseballisté Draků Brno a zároveň účastníci nedávného prestižního turnaje World Baseball Classic, například Milan Prokop. Duel, který se bude hrát v pátek 31. března, pak zaštítí biatlonistka Tereza Vinklárková. Fanoušci budou mít možnost se s těmito sportovci na zápasech osobně setkat a v sobotu 25. března budou mít i jedinečnou příležitost vyzkoušet si baseballový odpal na stánku Draků Brno, kteří budou do haly na Vodově přivezou cvičné odpaliště.

„Na čtvrtfinále s Ostravou se moc těšíme, v letošní sezóně jsme s nimi ještě neprohráli, takže si věříme. Na druhou stranu, play off je úplně nová a nevyzpytatelná soutěž a my se k ní musíme postavit velmi zodpovědně. Přípravu na zápasy proto nepodceňujeme a naplno se soustředíme na to, abychom byli v této sérii úspěšnější,“ říká prezident královopolského klubu Richard Wiesner.

 

Rozpis utkání čtvrtfinále play off:

25. 3. 2023 (19:00 h.), KP Brno – Ostrava
28. 3. 2023 (17:00 h.), Ostrava – KP Brno
31. 3. 2021 (19:30 h., příp. 18:30 h.), KP Brno – Ostrava
3. 4. 2023 (17:00 h.), Ostrava – KP Brno
6. 4. 2023 (18:00 h.), KP Brno – Ostrava

 

 Draci Brno KP

 

Redakce

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT