7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbal přepisuje historii. Tento týden startuje finálová bitva o Brno


KP Šelmy malé 12112022 15

Poprvé v historii volejbalu se o extraligové zlato utkají dva brněnské týmy. Volejbalistky Králova Pole, které si finále nejvyšší volejbalové soutěže žen zahrají po roce znovu, vyzvou na souboj o mistrovský titul své rivalky z týmu Šelmy Brno. Pro ně je účast ve finále naopak premiérou. Bitva o Brno odstartuje v úterý 25. dubna v hale na Vodově přesně v 18:00 hodin. „Postavit se proti Šelmám ve finále je rozhodně důkaz toho, že volejbal v Brně děláme dobře. Věřím, že brněnské finále přiláká co nejvíc fanoušků, diváci zaplní tribuny a vytvoří skvělou atmosféru,“ těší se na brněnské derby Erik Nezhoda, hlavní trenér KP Brno.

 

Volejbalistky KP Brno vstupovaly do sezóny 2022/23 s jasným cílem – vybojovat právě extraligové zlato. V jejím úvodu se sice trápily se zraněními a nemocemi, postupně ale začaly tabulkou stoupat nahoru a po základní části extraligy jim nakonec patřilo druhé místo. V cestě do finále si nejprve poradily s Ostravou a pak i s Prostějovem, úřadujícím českým mistrem. V semifinálové sérii přitom lodivod Hanaček Miroslav Čada hodně hýbal sestavou a aktivně zapojoval do utkání všechny hráčky, které dokázaly měnit tempo hry a Královu Poli všechna utkání velmi znepříjemňovat.

„Semifinále proti Prostějovu bylo obrovsky náročně, jak fyzicky, tak psychicky. Byla to pro nás zatím největší výzva v této sezóně. Hodně nám pomohl i náš skvělý fanklub,“ říká kapitánka Králova Pole Daniela Digirnová.„Prostějov je obrovsky kvalitní družstvo, a i když ho trápila marodka, jeho výkon šel v průběhu celého play off nahoru. Hrát proti Prostějovu semifinále byla pro nás čest a výzva i proto, že jsme na něj loni nestačili v souboji o zlato,“ připomíná Erik Nezhoda, který se svým týmem zdolal Prostějov ve velikých bitvách 3:1 na zápasy.

Jeho svěřenkyně tak mohou mít před startem závěrečné série play off menší výhodu v tom, že už má většina z nich finálovou zkušenost právě z loňska. „Každé finále je ale úplně odlišné a píše jiný příběh. Do boje o extraligové zlato jdeme proto s pokorou, rozhodně však chceme hrát odvážně a nemít zbytečný respekt. Oproti loňské sezóně jsme o jeden rok starší a o jedno prohrané finále zkušenější,“ říká hlavní kouč Králova Pole. „Do finále půjdeme s čistou hlavou. Netajíme se tím, že je naším cílem vyhrát titul, zároveň si ale chceme finálovou sérii užit, protože o tom by to mělo být,“ dodává kapitánka Králova Pole.

Co se týká vzájemné bilance zápasů Králova Pole a Šelem, jednoznačně navrch má v letošní sezóně KP Brno, které se svými soupeřkami ani jednou neprohrálo. Šelmy ale o své dvě důležité hráčky, Anetu Kocmanovou-Havlíčkovou a Pavlu Šmídovou, posílily až před play off, a právě ty stojí za výsledky, které u Šelem nepřišly v průběhu sezóny. „Pokud chceme s našimi brněnskými rivalkami ve finále uspět, budeme muset setrvat ve své razanci a pestrosti. A také přijít na to, jak porazit Šelmy na Kouničce, protože to se v play off zatím nikomu nepovedlo,“ zdůrazňuje Erik Nezhoda. „Šelmám hraje do karet zkušenost, nám zase dravost a bojovnost. Když se dobře připravíme a budeme trpělivé, zvládneme to,“ věří Daniela Digrinová.

Její tým navíc bude mít na své straně opět i sportovní ambasadory, na první finálový duel přijdou KP Brno podpořit dvojnásobný mistr Evropy – dráhový cyklista Tomáš Bábek a židenické florbalistky, které se v dubnu probojovaly zpátky do extraligy.

 

Rozpis utkání finále play off:


25. 4. 2023 (18:00 h.), KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)
28. 4. 2023 (17:00 h.), Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
1. 5. 2023 (18:30 h. – bude upřesněno), KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)
4. 5. 2023 (18:00 h.), Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
7. 5. 2023 (18:00 h.), KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)

Základní cena vstupenek na finálová utkání je 150,- Kč, zlevněné vstupenky stojí 100,- Kč. Vstupné na utkání v hale na Vodově lze zakoupit v předprodeji prostřednictvím sítě SMSticket.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT