7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další finálové drama, tentokrát se šťastnějším koncem pro Šelmy


359C4652 C57A 4561 9594 ADCE77DD66E5

I druhý finálový souboj mezi Královým Polem a Šelmami si fanoušci užili dosyta, tentokrát v zaplněné hale na Kounicově ulici. Bitvu o Brno odstartovaly lépe domácí Šelmy, Erik Nezhoda se svým týmem ale v parádní atmosféře následující dva sety urval pro sebe. Domácí to nezlomilo, ve čtvrtém dějství naopak dostaly KáPéčko pod velký tlak a vynutily si rozhodující tie break. V něm se bojovalo o každý míč a blíže k výhře měly za stavu 13:14 královopolské volejbalistky. Šelmy však jejich mečbol odvrátily, a velké drama nakonec vyhrály nejtěsnějším rozdílem 16:14. Stav série je tak srovnaný na 1:1 a bitva o Brno bude pokračovat v pondělí 1. května na Vodovce.

 

 

 

„Bylo to další vyrovnané utkání ve skvělé atmosféře. Domácí tým ukázal, že prostě doma letos v play off neprohrává a nám nezbývá, než pracovat dál. Jsme psychicky i fyzicky odolní, a tak věřím, že to doma zvládneme,” uvedl hlavní kouč Erik Nezhoda.

„Dnešní zápas byl znovu jako na houpačce, stejně jako ten první na Vodovce. Rozhodovalo, kdo byl soustřednější. Šelmy nás dost zatlačily na servisu, je vidět že doma se jim hraje dobře. Tie-break vyhrál ten šťastnější, my se znovu připravíme a budeme bojovat doma,řekla kapitánka Daniela Digrinová.

Utkání začalo lépe Královo Pole a po esu Simony Nikolovy vedlo 5:8. Za stavu 7:10 si vzaly Šelmy time out, který svěřenkyně Erika Nezhody zbrzdil. Domácí otočily na 13:12 a hru zastavilo pro změnu KáPéčko. Stejně jako v předchozím zápase se oba týmy praly o každý bod, náskok si ale po přímém bodu z podání Anny Šotkovské stále držely Šelmy (18:15). Za stavu 21:16 si vzalo KP oddechový čas a po něm se i díky přesné smeči Magdaleny Bukovské a esu Kateřiny Pelikánové soupeřkám přiblížilo na dosah (22:21). Následující dvě výměny však patřily Šelmám, které tak měly k dispozici tři setboly (24:21). První zahodily vlastním servisem do autu, druhý jim naopak esem překazila Gretell Moreno, jenže pak zamířil útok Magdaleny Bukovské do autu a Šelmy vedly 1:0 (25:23).

Do druhého setu vst:oupily lépe hostující volejbalistky (3:6) a Ondřej Boula si vzal time out. Královo Pole však úřadovalo na hřišti dál, a tak si druhý oddechový čas domácí tým bral za stavu 4:10. Ani ten mu nepomohl, KáPéčko si náskok hlídalo a po esu Terezy Hrušecké vedlo 9:16. Pak si sice Šelmy připsaly k dobru tři body (12:16), Erik Nezhoda si ale vzal time out a po něm jeho svěřenkyně začaly mít znovu navrch. Do koncovky tak Královo Pole vstupovalo s náskokem osmi bodů (12:20), a i poté Šelmy úspěšně brzdilo na síti (12:22). Dlouhou sérii na podání Gretell Moreno završila esem na 12:24, a set nakonec se svými spoluhráčkami vyhrála poměrem 14:25.

Třetí dějství sice odstartovalo lépe Královo Pole, které po esu Magdaleny Bukovské vedlo 3:7, Šelmy však zbraně nesložily. Na hostující se dotáhly, a KP Brno je nezastavilo ani time outem (8:9). Servisem vzápětí zatlačila soupeřky Marie Kozubíková a Erik Nezhoda znovu přerušil hru (13:10). Další tři body pak patřily jeho týmu a oddechový čas si vzal pro změnu Ondřej Boula (13:13). Jeho svěřenkyně se poté do vedení dostaly znovu (18:15) a při vstupu do koncovky to vypadalo, že už si set pohlídají (20:16). Jenže KP Brno udrželo nervy a po esu Kateřiny Pelikánové se Šelmám přiblížilo na 20:19. Domácí se i přesto dokázaly propracovat ke dvěma setbolům (24:22), na síti ale v závěru setu úřadovaly Tereza Hrušecká a Ela Koulisany a servisem Královo Pole podržela Gretell Moreno. KP díky tomu všemu dokázalo stav otočit na vítězných 24:26.

Čtvrté dějství mělo podobný průběh jako druhý set, ale s opačným vítězem. Šelmy do něj vstoupily vedením  6:2, a i když se jim hostující hráčky ještě přiblížily (6:5), domácí tým poté dostal Královo Pole pod veliký tlak. Za stavu 14:7 se obraz hry sice snažil oddechovým časem změnit Erik Nezhoda, bylo to ale marné. Při podání Pavly Šmídové domácí vedly vysoko 21:9 a set vyhrály s velkým přehledem poměrem 25:11.

Zápas tak znovu musela rozhodnout zkrácená hra. V něm začal souboj o každý míč (4:4), do vedení se ale dostalo Královo Pole (4:7) a donutilo Šelmy k time outu. Hala bouřila, domácí srovnaly a drama pokračovalo (10:10). KáPéčko pak mělo poté znovu mírně navrch (11:13) a  byly to právě hostující hráčky, kdo byl za stavu 13:14 jednu výměnu od výhry. Jejich mečbol však tým Ondřeje Bouly odvrátil a pak už soupeřky k ničemu nepustil. Šelmy tak vyhrály nejtěsnějším rozdílem 16:14 a stav série srovnaly na 1:1.

 

Šelmy – VK Královo Pole  3:2 (25:23, 14:25, 24:26, 25:11, 16:14)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT