7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky vybojovaly v Českém poháru žen stříbro

KP Liberec ČP

 

Volejbalistky Králova Pole letos v Českém poháru žen na nejvyšší příčku nevyšplhaly. Ve finále je předčil Liberec, a tak si na krk nakonec pověsily stříbrné medaile. Závěrečný duel Final Four byl přitom v úvodním setu vyrovnanou partií obou týmů. Jeho koncovka však těsně vyzněla pro hráčky ze severu Čech a pak už to byla jenom jejich spanilá finálová jízda. Třetí místo v Českém poháru vybojoval v pětisetové bitvě Olymp Praha, který v tie-breaku zdolal Ostravu.

 

„Karty byly na začátku dnešního zápasu dané, přesto byl první set vyrovnaný. Ve druhé sadě jsme zkoušeli něco změnit a Liberec překvapit, ale nestačilo to. Náš soupeř byl dnes ve všem lepší, na hřišti i lavičcce měl dost kvalit na to, aby nás pořád tlačil. Na podání se nám navíc nedařilo tak, jako včera, a proto to měl Liberec o poznání snazší," zhodnotil finále hlavní trenér Erik Nezhoda

Stříbra si ale celý náš tým neskutečně cení, je v něm stále hodně práce z loňska, která nám i zaručila přímý postup do čtvrtfinále. A jsou za námi i dvě těžká utkání. Přiznám se, že jsme trénovali hlavně na semifinále, což se nám zúročilo. To je pro nás důležitý odkaz do zbytku extraligy," dodal.

První set byl v úvodu přetahovanou o každý míč (7:7), hráčkám Králova Pole se pak sice podařilo odskočit na 12:9, Liberec ale rychle srovnal  (12:12). Vyrovnaný stav platil i před koncovkou (19:19) a až za stavu 23:23 se povedlo připsat dva body v řadě Liberci. Set na vítězných 23:25 zakončila Nikola Kvapilová.

Druhou sadu odstartovaly liberecké volejbalistky vedením 1:7. Královo Pole se jim úspěšným blokem dokázalo přiblížit na 10:14, větší bodový rozdíl ale do konce setu Brno smazat nedokázalo. Liberec zvítězil poměrem 18:25 a ve třetím dějství už nedal KáPéčku vůbec žádnou šanci na zvrat. Set ovládl vysokým rozdílem 11:25, a zaslouženě tak vybojoval v Českém poháru žen prvenství. 

 

VK Královo Pole –  Liberec 0:3 (23:25, 18:25, 11:25)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT