7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šelmy dál vládnou extralize i letošním derby

KP šelmy 14102023 5

 

Předehrávka 26. kola nabídla brněnským fanouškům atraktivní duel v podobě derby. Utkání mezi Královým Polem a Šelmami hostila hala na Kounicově a jako favorit do zápasu vstupoval domácí tým. Svěřenkyně Erika Nezhody aktuálnímu lídru tabulky sice ve všech setech statečně vzdorovaly, na výhru v sadě však ani jednou nedosáhly. I třetí brněnské derby letošní sezóny tak Šelmy ovládly poměrem 3:0 na sety.

 

Po sérií ne úplně přesvědčivých výkonů jsem s tím dnešním spokojen. Sice nebereme body a nevyhráli jsme ani set, ale po většinu utkání jsme byli dobrým soupeřem Šelem v jejich suverénní sezóně. K lepšímu výsledku nám scházelo trochu víc důslednosti, odvahy a možná i pomyslného štěstíčka," řekl po derby trenér Erik Nezhoda

„Mrzí mě, že jsme dnes prohrály 3:0, ale byl to z naší strany dobrý zápas. Dobře jsme bránily a bojovaly o každý míč. Na soupeřky jsme určitě měly v prvním a třetím setu, bohužel nám ale Šelmy poté vždy utekly a my už sety nedokázaly dobojovat,“ dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

V první sadě se sice domácí ujaly vedení 7:3, KP ale srovnalo (8:8) a vyrovnaný stav drželo po bodovém útoku Kataríny Kormendyové i později (12:12). Pak však Šelmy přitvrdily v útoku a dařilo se jim i na bloku. Díky tomu odskočily na 18:13 a o setu bylo prakticky rozhodnuto (25:17).

Razantní útok Šelem znamenal na začátku druhé sady jejich vedení 4:1, KP ale při servisu Kataríny Kormendyové otočilo skóre ve svůj prospěch a domácí družstvo bralo time out (5:8). Vedení Královo Pole drželo jen dostavu 8:10, kdy se v útoku prosadila Tereza Hrušecká, pak totiž začaly na hřišti úřadovat domácí a ujaly se vedení 14:10. Jejich náskok už hostující hráčky dohnat nedokázaly. V závěru sady měly Šelmy k dobru 6 setbolů (24:18), a i když ještě KP dva odvrátilo (24:20), v následující výměně chybovalo v útoku (25:20) a bylo to 2:0 na sety.

Po vyrovnaném začátku třetího dějství (4:4, 8:7) Šelmy odskočily na 10:7 a dařilo se jim i ve střední pasáži setu (17:12). KP se jim sice po přesném útoku Simony Jelínkové přiblížilo na dosah (17:15), domácí si ale na vedení už sáhnout nenechaly. Sadu vyhrály poměrem 25:18 a potvrdily svou dominanci nejenom v letošních derby, ale i v celé extralize.

  

Šelmy Brno – VK Královo Pole 3:0 (25:17, 25:20, 25:18)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT