7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole bojovalo o prodloužení série do posledního míče

KP vs ŠTEN web 11012024 7

 

Královopolské volejbalistky vycestovaly v úterý k třetímu čtvrtfinálovému utkání na sever Čech, kde je čekal zápas o všechno. K pokračování série totiž potřebovaly v Liberci nutně zvítězit. Do utkání vstoupilo Brno lépe než soupeř a ujalo se vedení 1:0 na sety. Další dvě sady sice patřily domácím hráčkám, Královo Pole se ale v koncovce čtvrtého dějství propracovalo k setbolu a bylo jeden míč od tie-breaku. Liberec však prodloužení zápasu ani celé série nepřipustil, setbol odvrátil a následujícími dvěma výměnami čtvrtfinále ukončil. KP Brno se tak s letošní sezónou loučí.

 

„Liberec si dnešní utkání v rozhodujících chvílích ubojoval, nám chyběly dvě tři obrany a jeden odvážnější útok k zisku čtvrté sady. Dnes jsme měli na to, abychom ještě sehráli zápas v Brně," vzkázal z Liberce hlavni trenér Erik Nezhoda„Nesmírně si vážím práce celého týmu i všech hráček. S řadou z nich se loučíme, s některými po mnoha letech spolupráce, s některými po kratší době. Tím, kým jsem, jsem díky nim a jsem moc rád, že jsme mohli tuto sezónu ještě odehrát společně," dodal.

„Hrozně nás to bolí, nikdo nechce ve čtvrtfinále vypadnout. Bojovaly jsme ze všech sil o prodloužení série, byly jsem krůček od tie-breaku, bohužel jsme si ale na něj nesáhly,“ zhodnotila poslední duel sezóny kapitánka Kateřina Pelikánová.

V první sadě dokázalo KP zaregovat na liberecké vedení 15:8 a i díky chybám domácích postupně srovnalo na 16:16. Až do konce setu se pak na severu Čech bojovalo o každý míč, na vítězných 23:25 si ale sáhlo Brno - sadu zakončil útok Kateřiny Kuníkové.

V následujícím setu sice KP vedlo po útoku Terezy Hrušecké 1:5, Liberec ale rychle srovnal (7:7) a skóre obrátil na svou stranu (11:9). Nezbrzdil ho ani time out Erika Nezhody, a tak do koncovky vstupovaly liberecké volejbalistky po esu Silva de Mello s náskokem pěti bodů 20:15 a závěr si už pohlídaly (25:17).

Následující set byl od začátku v rukou domácího Liberce (5:2), kterému se KP sice přiblížilo na dosah (11:10), otočit skóre na svou stranu však nedokázalo.Sada tak vyzněla pro domácí poměrem 25:19.

Čtvrté dějství bylo jako na houpačce (7:5, 7:10). Hostující ve střední pasáží vedly 12:15, Liberec ale srovnal (15:15). Set se nakonec rozhodoval až v dramatické koncovce, do které oba týmy vstupovaly za vyrovnaného stavu (20:20). Blíž k zisku sady měly po útoku Simony Jelínkové královopolské volejbalistky (23.24), následující tři výměny však patřily Liberci (26:24), který díky nim vyhrál nejenom celý zápas, ale ovládl i celou čtvrtfinálovou sérii.

 

Liberec – VK Královo Pole 3:1 (23:25, 25:17, 25:19, 26:24)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT