7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V posledním zápase sezóny KP porazilo Slávii Bratislava

KP Slávia

 

V rámci přípravy na finále slovenské nejvyšší ligy zavítal ve čtvrtek do Králova Pole tým Slávia EU Bratislava. Svěřenkyně Erika Nezhody s ním odehrály přátelské utkání, která bylo jejich úplně posledním zápasem sezóny 2023/24. V napínavých koncovkách prvních tří setů byly nakonec vždy úspěšnější brněnské hráčky a slovenským volejbalistkám patřil jen čtvrtý dohrávaný set. Královo Pole tak sezónu zakončilo výhrou 3:1 na sety.

 

„Přestože se oba týmy nachází v odlišné situaci, přátelské utkání se hodilo oběma. Slávia dlouho čekala na návrat reprezentantek z kvalifikace na mistrovství Evropy do 20 let a jejich soutěž byla po semifinále přerušená. Naše hráčky dostaly ve významném počtu pozvánky do reprezentací, a tak se fyzicky udržují po celý duben a pokračují ve volejbalové přípravě. Utkání tak bylo příjemným zpestřením jejich programu," vysvětlil hlavní kouč KP Erik Nezhoda.

Slávii pod vedením trenéra Jakuba Brečky, který působil mnoho uplynulých let v Česku, čekají již zanedlouho doma boje o zlaté medaile. „S Kubou se dobře známe ze soutěží i společného působení u reprezentačního týmu. Jeho přání hrát jsem chtěl vyhovět, navíc pro mě bylo zajímavé na naší palubovce sledovat čtyři hráčky, které o víkendu nastoupily v evropské kvalifikaci," doplnil brněnský trenér.

Z vítězství 3:1 na sety měly jeho svěřenkyně velkou radost. „Přála jsem si sezónu tady na brněnské palubovce zakončit vítězstvím, a tak jsem moc ráda, že se to - byť po napínavém průběhu - povedlo," usmívala se po utkání proti svému odvěkému rivalovi z Bratislavy Tereza Hrušecká, kterou již brzy čeká spousta dalších povinností. „Přede mnou jsou bakalářské státnice, účast v Golden League ve slovenském dresu a také námluvy mého druhého zahraničního angažmá," dodává bezmála dva metry vysoká blokařka. Po letošní sezóně jí vyprší v KP tříletý kontrakt a není už tajemstvím, že by z Brna ráda zamířila dál na západ.

 

VK Královo Pole  Slávia EU Bratislava 3:1 (28:26, 27:25, 30:28, 14:25)

 

Barbora Mertová, Erik Nezhoda

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT