7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky KP zakončily sezónu na čtvrtém místě

U22KP

 

Královopolské juniorky se se sezónou 2023/24 loučí čtvrtým místem v extralize. Ve finálovém turnaji nejlepších týmu do dvaadvaceti let, který od čtvrtka hostila Ostrava, se KP pod taktovkou Jana Moravčíka probojovalo do semifinále, v něm ale nestačilo na Liberec a výhrou nezakončilo ani utkání o 3. místo proti domácí Ostravě. „Myslím si, že holky v turnaji předvedly své momentální maximum. Tým složený převážně z mladších hráček ukázal, že má potenciál, na kterém lze pracovat,“ uvedl po skončení finálového turnaje hlavní kouč Jan Moravčík.

 

Jeho svěřenkyně odstartovaly turnaj ve čtvrtek utkáním s Juniorem Brno, ve kterém, i přes malé zaváhání ve třetí sadě, dokráčely k vítězství 3:1, a zajistily si tak postup do semifinále. Program skupiny B pokračoval zápasem s odvěkým rivalem z pražského Olympu. Ten se v jeho úvodu ujal náskoku, a nakonec si sebejistě dokráčel k vítězství v prvním setu poměrem 25:17. Ve druhé sadě se dostalo Brno brzy do vedení o tři body, které drželo až do koncovky. Od stavu 21:18 viděla zaplněná hala nelítostný boj o každý míč, který vygradoval nejtěsnějším vítězstvím 26:24 pro Kápéčko. Následující set ještě za stavu 18:19 vypadal na další těsnou koncovku, Olymp si však závěr pohlídal a ujal se vedení 2:1. Vyrovnaný průběh měla také sada čtvrtá, pro brněnské hračky bohužel poslední. Olymp v koncovce opět exceloval a KáPéčku zvrátit utkání nedovolil.

„Náš bojovný výkon stačil bohužel jenom na soupeřky z Junioru Brno. Bitva s Olympem byla hodně vyrovnaná, místy jsme ale byli horší v dodržování taktických pokynů a nevyžili jsme šance, které nám soupeř nabídl,“ popsal Jan Moravčík.

Popasovat se během turnaje jeho tým musel se zdravotními problémy několika klíčových hráček, a i když se je dařilo řešit, bylo vidět, že družstvo není ve stoprocentní kondici. V semifinále pak bohužel Královo Pole podlehlo Liberci 0:3 na sety a stejným poměrem pro něj skončila i závěrečná bitva o bronz proti domácí Ostravě.

„Na turnaj jsme si jely pro co nejlepší výsledek a myslely si na medaile. Hned v prvním odehraném zápasu turnaje jsme udělaly důležitý krok k postupu do semifinále. V dalších dvou utkáních, proti pozdějším finalistům, jsme sice předvedly odvážný výkon, na výhru to ale bylo málo. Do závěrečného boje o bronz jsme daly všechno. Po nevydařených prvních dvou setech však následovala smolná koncovka třetí, hodně vyrovnané sady, a spokojit jsme se tím pádem musely s čtvrtým místem,“ popsala turnaj kapitánka Jana Vystrčilová, která ho kvůli zranění sledovala pouze z lavičky. „Jsem moc ráda, že jsem mohla s holkama v Ostravě celou dobu být, i když bylo jasné, že do bojů nemohu zasáhnout,“ dodala.

„Na konci turnaje sice holky byly smutné, jsme ale čtvrtí v extralize – poté, co nám v prvních fázích soutěže patřila poslední místa. Holky na turnaji bojovaly ze všech sil, za což jim patří poděkování,“ uzavřel hodnocení trenér Jan Moravčík.

 

Výsledky zápasů KP finalového turnaje extraligy U22:

 

Skupina F2

Junior Brno - Královo Pole 1:3 (-20,-19,19,-14) 

Olymp - Královo Pole 1:3 (17,-24,19,19)

 

Semifinále

Liberec - Královo Pole 3:0 (21,15,17)

 

Utkání o 3. místo

Ostrava - Královo Pole 3:0 (17,17,26)

 

Barbora Mertová, Erik Nezhoda

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT