7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na finálovém turnaji U20 skončily královopolské hráčky páté

U20

 

Ostrava o tomto víkendu hostí také druhé finále juniorského volejbalu, tentokrát v kategorii U20. Královopolská děvčata se do turnaje probojovala z pátého místa a stejné umístění uhájila i na jeho konci. „Nesbírat medaile znamená pro Královo Pole vždy bolest a zklamání. Na turnaji U20 jsme řešili hodně problémů, u řady hráček teď bojujeme hlavně o zdraví. Tým, který v Ostravě hrál, bohužel narazil i na další limity, které mu znemožnily bojovat o cenné kovy. To ale neznamená, že máme málo kvalitní hráčky," říká šéftrenér Volejbalové akademie Erik Nezhoda.

 

Jeho svěřenkyně se hned v úvodu turnaje ocitly v těžké situaci, domácí Ostrava totiž v pátek ráno překvapivě porazila Olymp Praha a pro KP to jednoduchou matematikou znamenalo buď zvítězit v následujícím utkání nad Ostravou 3:0, nebo odpoledne porazit pražský Olymp. „Přestože náš tým svedl v obou zápasech vyrovnané souboje v každém setu, k vítězství se nedopracoval. Po boji podlehl oběma soupeřům 0:3 a 0:3," připomíná Nezhoda. V sobotu si tak Královo Pole zahrálo utkání útěchy s volejbalistkami z Plzně. „Holky neztratily víru a potvrdily svou stoupající formu na turnaji. Plzeňský tým porazily bez ztráty setu, a uhájily tak v Ostravě páté místo," dodává Erik Nezhoda.

Na obou juniorských turnajích podle něj objektivně sehrálo roli několik faktorů stojících proti KP. „Na akci U22 jsme byli nejmladším týmem, zkušenost jsme měli vlastně pouze na nahrávce a celé družstvo si turnaj může  příští rok zopakovat. Na finále U20 jsme pak problémů řešili daleko více. Tým se měl na akci opírat o trio Vystrčilová, Linda Gronichová a Vafková, u všech třech však nyní bojujeme místo o medaile o zdraví, a to má daleko vyšší prioritu. Janička Vystrčilová by turnaj zvládla a vím, že by na akci byla připravená, ale okolnosti stály proti ní a strašně mě to mrzí," popisuje Nezhoda a dodává, že královopolské nahrávačky Rozumková s Hrivnákovou byly na akci suverénně nejmladší a v konkurenci reprezentačního tria Fabikovičová, Prágnerová a Jakuškina to měly opravdu těžké.

„Tým, který na turnaji bojoval měl tak i další limity, které mu znemožnily bojovat o medaile, to ale neznamená, že máme málo kvalitní hráčky. Jmenovat jedince je vždy ošemetné, ale v Lence Prchalové, Nikči Novotné a Dance Hrbkové má družstvo zdravého ducha a do budoucna potenciál kvalitní přihrávky, což přiznejme si, je něco, s čím bojujeme i v ženách. Navíc pro všechny hráčky platí, že náš seniorský A-tým má dveře otevřené jako nikdy předtím, stačí jen zaklepat a vstoupit," zdůrazňuje Erik Nezhoda. „Chci poděkovat všem trenérům kteří se na přípravě družstva v sezóně podíleli, i pro mne bylo důležité vidět práci nás všech v terénu. Čeká nás poslední turnaj U18, přeji celému týmu, ať si akci náležitě užije a vyválčí možné maximum," uzavírá šéftrenér Volejbalové akademie.
 
 
Výsledky zápasů KP finalového turnaje extraligy U20:

 

Skupina F2

Ostrava - KP Brno 3:0 (15,20,22)

Olymp Praha - KP Brno 3:0 (21,21,22)

 

Utkání o páté místo

Plzeň - KP Brno 0:3 (-24,-17,-14)

Erik Nezhoda, Barbora Mertová

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT