7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Páté místo patří na konci sezóny i hráčkám kategorie U18

KPU18

 

Sezóna 2023/24 je minulostí už i pro kategorii volejbalistek U18. Na finálový turnaj, který byl závěrečnou akcí sezóny, se sjelo minulý víkend do Přerova šest nejlepších ligových týmů. Královopolské volejbalistky se na něm pod vedením trenérského dua Tomáš Pánek a Luděk Grabovský umístily na pátém místě - tedy o jednu příčku výš, než v základní části soutěže. „Holky ukázaly herní charakter i bojovnost. To vše musíme v příští sezóně dál rozvíjet," zdůrazňuje kouč Tomáš Pánek.

 

Uplynulá sezóna nebyla pro KP v základní části lehká. „V jejím průběhu jsme se museli popasovat s několika neproměněnými šancemi k lepšímu umístění. Až do poslední chvíle jsme doufali, že si letos finále jen šesti týmů zahrajeme," připomíná Tomáš Pánek. I díky výsledkům ostatních družstev v posledním kole nakonec jeho svěřenkyně šesté místo uhájily, ale znamenalo to pro ně ve finálové skupině nelehký úkol v podobě souboje proti pražskému Olympu a liberecké Dukle. (Tyto týmy nakonec obsadily na turnaji v Přerově první a druhé místo.)

„V prvním utkání proti Olympu jsme předvedli nadstandardní výkon a byl jsem opravdu rád, že jsme se soupeřem drželi ve třech setech krok a jeden z nich dokázali proměnit ve vítězství. Je škoda koncovky třetí sady, kterou jsme prohráli 23:25. Kdyby to bylo jinak, třeba by to určilo jiný ráz zápasu," říká Pánek. Následující deul s Libercem, který KP potřebovalo jakkoliv porazit, byl vyrovnanou partií pouze v prvním dějství, pak už se Brnu rozpadla přihrávka a Liberec ho k žádnému tlaku nepustil. Po prohře 0:3 na sety proto čekal na Královo Pole závěrečný zápas o 5. místo.

Turnaj hráčky zakončily v sobotu bojovným výkonem proti Havlíčkovu Brodu, kdy dokázaly ustát skóre 0:2 na sety a zápas nakonec dovedly až do vítězného tie-breaku. „Pro všechny to bylo to nejlepší rozloučení s turnajem i celou sezónou. Nejenom tato výhra ukázala, že je v holkách hráčský charakter a bojovnost. V příští sezóně musíme přesně tohle neustále rozvíjet, aby pro nás byly zvládnutelné i náročné zápasy ve skupinách," říká Tomáš Pánek. „Děkuji všem trenérům, hráčkám, vedení klubu i dalším lidem, kteří se na chodu družstva podíleli. Bez jejich pomoci by sezóna byla pro mě i hráčky poloviční. Všechny nasbírané zkušenosti jsou velmi cenné a určitě se zúročí v příštích sezónách," doplňuje.

 

 
Výsledky zápasů KP finalového turnaje extraligy U18:

 

Skupina F1

Olymp - KP Brno 3:1 (18,-22,23,14)

Liberec - KP Brno 3:0 (20,16,17)

 

Utkání o páté místo

Havlíčkův Brod - KP Brno 2:3 (23,20,-15,-21,-10)

 

Barbora Mertová


 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT