7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Čtyřlístek KP Forever

KP rozlučka velké 19042024 65

 

Jednu sezónu i devět společných let. Katarína Körmendyová, Tereza Hrušecká, Denisa Pavlíková a Kateřina Kuníková strávily v KáPéčku sice různě dlouhou dobu, pojí je ale jedno společné - smutné loučení s klubem, ve kterém se cítily jako doma. Až na Katarínu navíc loni vyšplhaly v extralize i Českém poháru na samotný vrchol. Během svého působení v Brně okusily vše, nejenom to, jak chutná sláva, ale i hořkost porážek. V sezóně 2024/25 však už budou všechny čtyři oblékat jiný klubový dres. Kam míří a jak budou na KP vzpomínat? (Na fotografii je s nimi ještě Simona Jelínková.) 

 

Kateřina Kuníková (2015-2024) → TI-Schuh-Staudinger-Volley (Rakousko)

„Hrát za KP pro mě bylo nezapomenutelných 9 let. V KáPéčku jsem získala nespočet zkušeností, zážitku a hlavně přátel! Podílela jsem se na zisku několika medailí a jsem za to vděčná. Těch zážitku je za tu dobu tolik, že nevím, jestli dokážu vybrat jen jeden. Mezi ty nejlepší patří MS středních škol v Brně či zisk juniorského titulu 2019. Dobře vzpomínat budu i na moje zranění kolene, to bylo období, které mě posílilo, a je to taky věc, díky které jsem tam, kde jsem. Nejsilnější zážitek je ale asi výhra loňského titulu před domácím publikem, ten pocit byl naprosto skvělý.

Určitě mi budou chybět holky, s některými jsem tady byla celých 9 let, s některými míň, ale to pouto, které jsem si s nimi vybudovala, je silné. Oblíbila jsem si i trénování dětí, po kterém se mi bude také stýskat. A nesmím zapomenout na trenéry, protože mají velký podíl na mé volejbalové stránce. Odejít je těžké, ale zároveň se těším, že si vyzkouším něco nového, a jdu si tak plnit svůj další volejbalový sen."

KP rozlučka velké 19042024 59

 Denisa Pavlíková (2016-2024) → VK Dukla Liberec

„Jsem strašně ráda, že jsem se kdysi rozhodla právě pro Brno, protože jsem tu zažila krásných 8 let. Poznala jsem tady ty nejlepší kamarádky a na všechny společné zážitky budu určitě hodně dlouho vzpomínat. Chtěla bych z celého srdce poděkovat všem lidem, kteří se o nás během uplynulých sezón starali. Byla to neskutečná jízda, z níž si odvážím celkově 13 medailí.

Je těžké říct, na co, nebo na koho budu nejvíce vzpomínat. Ale pokud mám zmínit jednu věc, která mi bude chybět, tak jsou to společná kafíčka v KofiKofi.  Loučení je vždy těžké, ale věřím, že se naše cesty ještě někdy spojí a společně s holkama si ještě zahrajeme, třeba i právě v Kápéčku." 

 KP rozlučka velké 19042024 47

 

Tereza Hrušecká (2021-2024) → Charleroi Volley (Belgie)

„Roky v KáPéčku byly v určitém smyslu splněným snem. Když jsem do KP šla, vůbec by mě nenapadlo pomyslet na zlatý double, možná ani na medaili. Věděla jsem, že česká liga je mnohem kvalitnější než slovenská, a také to, že KP před mým příchodem v extralize skončilo na šestém místě. 

Když jsme v mé první sezóně začaly vyhrávat ligové zápasy, pamatuju si, jak jsem holkám říkala, že nakonec ještě budeme ve finále. A to se i stalo!  Finálových utkání bylo za tři roky mého působené nakonec víc, než by kdokoli čekal. Odcházím z Brna se třemi zlatými medailemi a dvěma stříbry - všech si neskutečně vážím. 

Navíc budu navždy vzpomínat na poslední dva míče tie-breaku z třetího finálového duelu proti Šelmám, kdy jsem šla na servis za stavu 16:16, což je pro mě nejstresující volejbalová činnost. Dala jsem eso a Ela Koulisiani pak zablokovala pipe na jednoblok a bylo po zápase. Nechci vůbec odhadovat, jak by se série vyvíjela, kdychom tento zápas nevyhrály. 

Chybět mi budou úplně všichni, celý staff, děvčata a také naši skvělí fanoušci, kteří byli ochotní s námi letět dokonce až do Řecka. Po třech letech v KP mám pocit, jako bych ani nikde jinde nehrála. Šlo opravdu o tři neskutečně intenzivní sezóny. Teď už je ale čas posunout se dál a na to se momentálně těším. 

Jsem Brnu vděčná za vše, co mi dalo, a vždy se sem budu ráda vracet. Navždy bude mou srdcovou záležitostí jako místo, kde jsem dospěla."

KP rozlučka velké 19042024 51

 

Katarína Körmendyová (2023-2024) → VK Dukla Liberec

„Na sezónu v KP budu vzpomínat v tom nejlepším. Jsem moc ráda, že jsem se mohla stát součástí KP rodiny, i když jen na jednu sezónu. Jednou z njevětších zkušeností pro mě byla účast v Champions League - to už v mé volejbalové kariéře nemusím nikdy zažít, a i když to bylo velmi náročné, jsem vděčná, že se mi taková příležitost naskytla. 

V KP to byl pracovitý kolektiv složený z děvčat, která byla většinou po zranění, ale měla velkou chuť vrátit se zpět na hřiště. Po čase jsme vytvořily výborný kolektiv, který měl dobré vztahy na palubovce i mimo ni. Jedním z nejhezčích momentů byl zisk stříbra v Českém poháru - vybojovala jsem tak s holkama v Česku svou první medaili. Je škoda, že jsme nedokázaly finále proti Liberci dotáhnout do vítězného konce, ale moc si cením i druhého místa. 

Chtěla bych poděkovat celému vedení klubu a trenérům, z jejichž strany jsem cítila důvěru a vytvořili jsme si tu dobrou pracovní atmosféru. Po fyzické stránce to pro mě byla jedna z nejtěžších sezón, odehrály jsme velké množství zápasů. Díky paní doktorce Bartovičové a našemu kondičnímu trenérovi Aldovi, kterým touto cestou také děkuji, jsme to ale zvládly velmi dobře a sezónu odehrály ve zdraví, bez vážnějších zranění.

Děkuji všem za celou sezónu. Celému klubu, vedení i hráčkám přeji hodně zdraví a ať se daří."

KP rozlučka velké 19042024 43

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT