7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 40. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu bylo na volejbalových mládežnických palubovkách živo, krom 1. ligy kadete, Krajského přeboru juniorek se hrálo i 1. kolo Krajského přeboru žákyň, kde Královo Pole mělo největší zastoupení. O tom jak se jednotlivým družstvům dařilo či ne se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 

KKY-KP: 1. liga kadetek skupina D

7.10. 10:00 VK Královo Pole A
- VK Beskydy Frýd. n. Ostravicí
1:3
7.10. 14:00 VK Královo Pole A
- VK Beskydy Frýd. n. Ostravicí
0:3
Komentář:

První set, odehraný proti Frýdlantu, se nám zdařil. Od začátku jsme najely a byly jsme připravené vyhrát. Hezky nám vycházely smeče. 1. set jsme tedy vyhrály. Ale ze začátku druhého setu se soupeř vzpamatoval a začal hrát. Nám se moc nedařilo a sesypaly jsme se. Od té doby to šlo z kopce. Přestali jsme komunikovat, radovat se a povzbuzovat se. A s každým zkaženým balonem to bylo horší a horší. Neplnily jsme svoje zadané úkoly. Potom už bylo pro soupeře jednoduché vyhrát.

Markéta Dědková, blokařka

Do druhého zápasu jsme chtěly vstoupit s chladnou hlavou, nemyslet na to, že první zápas jsme prohrály, ale zároveň se z něj poučit. To se nám ale nepovedlo, dělaly jsme pořád ty stejné chyby. Měly jsme problém s přihrávkou, obranou v poli a kolikrát i s vlastním servisem. Nepracovaly jsme moc jako tým, když už něco vyšlo, tak jsme se neradovaly a Frýdlant zaslouženě vyhrál.

Adéla Hrnčířová, univerzálka kapitánka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

8.10. 10:00 VK Královo Pole A
- TJ DDM Brno
3:0
8.10. 14:00 VK Královo Pole A
- TJ DDM Brno
3:0
Komentář:

Ikdyž jsme oba zápasy vyhráli 3:0, bylo naší velkou slabinou přizpůsobování se soupeřově hře. Ale i tak jsme uhráli několik pěkných situaci.

Klára Bínová, smečařka

Do druhého zápasu jsme nastoupily pouze s obměněnou smečařkou. V průběhu zápasu se nám podařilo pár pěkných akcí, ale nedokázaly jsme ukázat co máme natrénovaného. Nedařil se nám příjem, zato na servise měla každá hráčka alespoň jednou v zápase sérii minimálně 5 podání. Zápas jsme vyhrály 3:0, ale náš výkon tomu neodpovídal.

Kateřina Čerteková, univerzálka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

U-15: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 1

7.10. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ DDM Brno
2:0
7.10. 11:45 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:1
7.10. 14:30 VK Královo Pole A
- VK Znojmo Přímětice
2:0
Komentář:

VK Královo Pole A - TJ DDM Brno A 2:0 (8,14)

Zápas s DDM Brno jsme vyhráli 2:0. Vyhráli jsme díky našemu tvrdému podání a obraně v poli. Holkám z DDM Brno moc nešel příjem, vybírání smečí a měly nevýrazné bloky. Podle mě jsme měli pěkné nahrávky a smeče. Celkově jsme hráli dobře.

Eliška Vesselá, hráčka

VK Královo Pole A - Lokomotiva - FOSFA Břeclav 2:1 (21,-22,5)

Zápas s Břeclaví jsme vyhrály 2:1. První set jsme vyhrály diky tomu, že jsme zatlačily na servisu a útoku. Břeclavi se nedařilo na podání. Druhý set jsme prohrály a bylo to 1:1 na sety.Zkazily jsme si to díky naším vlastním chybám, jinak to bylo dobré. Potom jsme hrály tie break a vyhrály jsme ho, udržely jsme servis a příjem. Hrály jsme pozorně a daly jsme do toho všechno.

Lucka Oujezdská, hráčka

VK Královo Pole A - VK Znojmo - Přímětice A 2:0 (18,18)

Náš poslední zápas jsme odehrály proti holkám ze Znojma. Soupeřky hrály pěkný volejbal a my taky. Díky našemu tvrdému servisu a obětavé hře v poli jsme zápas vyhrály 2:0 a to v obou setech 25:18. Celkově jsme se staly vítězkami skupiny tohoto kola.

Barča Hudečková, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 xdsc 0001 04

 

ŽKY-B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 3

7.10. 9:00 VK Královo Pole B
- TJ Minerva Boskovice
2:1
7.10. 11:45 VK Královo Pole B
- Volejbal Vyškov A
0:2
7.10. 14:30 VK Královo Pole B
- DDM Slavkov
0:2
Komentář:

VK Královo Pole B - TJ Minerva Boskovice F - 2:1 (-19,23,13)

První zápas jsme odehrály proti týmu z Boskovic. První set jsme asi ještě spaly, protože se nám moc nedařilo a prohrály jsme ho. Po výměně stran a důrazné domluvě trenérky Ali jsme zabraly a zápas otočily na vítězství 2:1.

Volejbal Vyškov A - VK Královo Pole B - 2:0 (9,19)

Druhý zápas proti domácímu Vyškovu nám zase nevyšel první set a přesto, že jsme se ve druhém setu zlepšily, tak to na lepší Vyškov nestačilo a prohrály jsme 0:2.

VK Královo Pole B - DDM Slavkov - 0:2 (-20,-20)

Poslední zápas ve skupině jsme hrály proti družstvu ze Slavkova. K udržení ve třetí skupině nám stačilo uhrát set. To se nám nepodařilo a prohrály jsme zase 0:2.

Celkově jsme hrály špatně. Nedůrazná hra na síti, špatný příjem a také jsme si moc nevolaly a dělaly jsme chyby. Příští turnaj se zlepšíme a pokusíme se postoupit zase zpátky.

Markét Nekvapilová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 2

7.10. 9:00 VK Královo Pole D
- TJ Junior Brno A
2:0
7.10. 11:45 VK Královo Pole D
- VK Královo Pole Milénova B
2:0
7.10. 14:30 VK Královo Pole D
- TJ Sokol Brno I
0:2
Komentář:

Kvalifikace rozhodla o našem zařazení do 2. čtverky KP st. žákyň. První kolo svedlo do jedné skupiny 4 brněnská družstva. Podle papírových předpokladů jsme boj o udržení v této skupině měly svést se sesterským družstvem z Milénové. Zůstat ve 2. čtverce bylo naším cílem.

Junior Brno 2:0

Jasný favorit tohoto utkání, i když mu chyběly některé hráčky, vůbec nezvládl koncovku prvního setu,kterou měl velmi dobře rozehranou. ServisemTerky Kučerové a bojovností a nasazením celého družstva jsme strhly vítězství na svou stranu. Přestože jsme v prvním setu působily velmi nervózně a dopouštěly se zbytečných chyb.

Vítězství děvčata nabudilo a ve druhé sadě už nepřipustila možnost na zvrat v utkání. Situaci v druhé polovině setu nám zjednodušila i odevzdanost soupeře.

VK KP Brno-Milénova B 2:0

V tomto utkání dostala příležitost další děvčata, což mělo za následek ještě dramatičtější koncovku prvního setu než v předešlém utkání (29:27). Přece jenom pro polovinu družstva je přechod do výběrového družstva ml. žákyň náročný a to především z hlediska herního systému. Pereme se s tím však statečně. Co je však důležité pokroky jsou vidět. Druhý set byl již zase v naši režii a nebýt polevení v koncovce, zejména zásluhou zkažených servisů (zbrklost a nekoncetrovanost), byl naprosto jednoznačnou naší záležitostí.

Sokol Brno I 0:2

Do tohoto utkání nastoupilo dominující družstvo naší skupiny, které nedovolilo svým soupeřům více jak 21 bodů za utkání, jako velký favorit, což potvrdilo hned v prvním setu

naprosto deklasujícím vítězstvím 25:9. Děvčata se nedokázala vypořádat se skákanou plachtou na servisu soupeře. To mělo za následek i náš neúspěch na podání, která jsme kazily neksutečně často. Druhý set jsme již odehrály v daleko lepším nasazení a dokázaly soupeře některými akcemi potrápit. V momentě, kdy se zdálo, že bychom mohly uspět, trenéři soupeře vrátily do hřiště hráčky, které opět svým skvělým serviosem nám nedaly šanci.

Přes nepříliš povedené poslední utkání hodnotím toto kolo pozitivně. Úkol udržet se ve skupině a především zlepšit náš herní projev se podařilo. I když všechny hráčky si v průběhu turnaje vybraly slabší chvilky, pochvalu zaslouží tahouni družstva Anetka a Terka Kučerovi, Zuzajda Navrátilová. A musím ještě připomenout Báru Jílkovou, která ve funkci žolíka naprosto a dokonale splnila, to co se od ní očekávalo.

M. Kašubová, trenérka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-E: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 8

7.10. 9:00 VK Královo Pole E
- TJ Sokol Jehnice B
2:0
7.10. 14:30 VK Královo Pole E
- TJ Sokol Jehnice B
2:0
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova A: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 4

7.10. 9:00 VK Královo Pole M-A
- VK Znojmo Přímětice B
0:2
7.10. 11:45 VK Královo Pole M-A
- Gymnázium Šlapanice
2:0
7.10. 14:30 VK Královo Pole M-A
- Volejbal Vyškov B
2:1
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 2

7.10. 9:00 VK Královo Pole M-B
- TJ Sokol Brno I
0:2
7.10. 11:45 VK Královo Pole M-B
- VK Královo Pole D
0:2
7.10. 14:30 VK Královo Pole M-B
- TJ Junior Brno
0:2
Komentář:

První zápas jsme hrály proti Sokol Brno I, druhý proti VK KP ,,D“ a třetí proti TJ Junior ,,A“. Přestože, jsme se hodně snažily, tak jsme všechno prohrály 0:2, největší problém nám totiž dělalo postavení a příjem. Druhý zápas proti VK KP ,,D“ se nám povedl ze všech úplně nejvíc, protože jsme si hodně fandily a zápas si užily nejvíc.

Sára Králová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

VK Brno: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 7

7.10. 9:00 VK Brno
- TJ Agrotec Hustopeče
2:0
7.10. 11:45 VK Brno
- VK Znojmo Přímětice C
0:2
7.10. 14:30 VK Brno
- TJ Spartak Velká Bíteš
0:2
Komentář:

V sobotu jsme hrály krajský přebor žákyň v Hustopečích. První zápas právě proti domácímu týmu Hustopeč jsme vyhrály bez větších problémů 2:0. Holky hrály svoji hru, zbytečně nekazily a to na tohoto soupeře platilo.
Další zápas jsme poměřily síly proti Znojmu, které bylo jednoznačně nejlepší ze skupiny. První set se nám nedařilo skoro nic, soupeř nás přehrál jak na servise, tak v útoku. Ale po prvním špatném setu jsme zabojovaly a šly do vyrovnané koncovky, bohužel tu jsme nezvladly a zápas tedy skončil 0:2.
Třetí zápas už jakoby nám dochazely síly. Přestalo se dařit ve všech herních činnostech. A k tomu jsme ještě přidaly strašně moc nevynucených chyb. Takže jsme podlehly 0:2 s Velkou Biteší.
Celkově zápasy hodnotím pozitivně. Škoda jen posledniho zápasu, který byl určitě v našich silách vyhrát. Je toho dost co zlepšovat a příští kolo se popereme znovu s V. Bíteší o vítězství.

Anička Pospíšilová, trenérka


  odkaz na tabulku soutěže

 

foto D. Pelikán


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT