7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Chceme se s Ostravou poprat, zní z Králova Pole

DR166358

Stejně jako v loňském roce bude soupeřem VK Královo Pole ve čtvrtfinále play off nejvyšší volejbalové soutěže žen družstvo Ostravy. Brno po základní a nadstavbové části extraligy obsadilo šesté místo, Ostrava skončila třetí. První dvě utkání proto sehrají volejbalistky Králova Pole již tento víkend na ostravské palubovce, příští středu se čtvrtfinálová série přesune do Brna. „Poslední výsledky nám do čtvrtfinálové série dodaly poměrně dost optimismu,“ řekl prezident brněnského klubu Richard Wiesner.

 

 

„Rozhodně nejsme smíření se současnou pozicí a chceme se s Ostravou poprat. Máme jí jednak co vracet za minulou sezónu, ale na to se nehraje – hrát se bude na to, kdo předvede co nejlepší výkon teď. I když má náš tým spoustu mladých hráček, určitě nejsme ve čtvrtfinále bez šancí,“ dodal.

„Ostrava nebude jednoduchým protivníkem. Ale já se od začátku sezóny soustředím hlavně na tvrdou a poctivou práci s děvčaty a nechci se ohlížet na to, jak dopadly předešlé zápasy s tímto soupeřem,“ zhodnotil svého rivala brněnský kouč Bruno Napolitano. „Ve své kariéře už jsem se zúčastnil mnoha play off a každé je pro mě úplně jiné. V Brně hrajeme s velmi mladým týmem, takže pro mnohé volejbalistky to bude určitě také o tom, že načerpají nové a cenné zkušenosti,“ dodal.

Do play off naskočí i brněnská kapitánka Michaela Doležalová, která si na podzim poranila koleno a musela své spoluhráčky dlouho povzbuzovat jenom z lavičky. „K ostravskému týmu cítím velký respekt. Je to družstvo, které je dobře složené a hraje v podobné sestavě už třetí rok. Ostravské hráčky mají kolektivní pojetí hry a jsou agresivní na útoku. Už se ale navzájem nemáme čím překvapit, protože jsme letos proti sobě, i díky Českému poháru, odehrály hodně zápasů,“ uvedla smečařka Doležalová. „Abychom mohly Ostravě konkurovat, bude potřeba 100% koncentrace a zdravé riskování,“ dodala.

Klubový cíl Králova Pole před sezónou byl jasný: dostat se top čtyřky. Toho se brněnské volejbalistky nevzdávají. „I přes komplikace ve značné části sezóny doufám, že dokážeme být Ostravě vyrovnaným soupeřem,“ řekla brněnská kapitánka. Čtvrtfinálových bojů by se měla zúčastnit i nejproduktivnější hráčka extraligy Vendula Měrková, která minulý týden v zápase s Olympem Praha špatně došlápla. Zdravotní testy, které podstoupila, ale naštěstí nic vážného neukázaly, a tak tato klíčová brněnská hráčka může před play off znovu trénovat.

Královo Pole sehraje první čtvrtfinálový zápas v Ostravě v sobotu 19. 3 a pokračovat se bude na ostravské palubovce hned následující den. Série se přesune do Brna ve středu 23. 3., případně čtvrtek 24. 3. Pokud by ani po čtyřech utkáních nebyl jasný vítěz, sehraje se pátý rozhodující duel v Ostravě v sobotu 26. 3. „Systém play off je velmi náročný, během šesti dnů můžeme odehrát čtyři zápasy – je proto velmi důležité se na to dobře připravit, hlavně co se regenerace týče,“ uvedla k tomu Michaela Doležalová.

Prezident klubu Richard Wiesner se už teď těší na všechny fanoušky: „Chceme brněnským divákům přivést opět kvalitní volejbal, liga má jasně rozdělené kvality a utkání s Ostravou bude samozřejmě úplně někde jinde, než byly zápasy třeba s Frýdkem-Místkem nebo se Šternberkem. Pevně věřím, že mix toho, že přijede kvalitní soupeř, a že se bude v hale odehrávat drama play off, přivede na Vodovu více diváků, než jsme byli v poslední době zvyklí.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT