7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

GRAND PRIX BRNO 2016 již tento víkend

gpb 2016

Nově se tvořící A-tým se tento víkend poprvé představí na domácí palubovce! Ve dnech 23.9.– 25.9. se v hale na Vodově ulici uskuteční již 5. ročník mezinárodního turnaje Grand Prix Brno 2016. „Jsem rád, že i v letošním ročníku přivítáme v Brně družstva evropského napdrůměru, a že si stále držíme pozici nejkvalitnějšího klubového volejbalového turnaje v České republice," těší se na Grand Prix prezident klubu Richard Wiesner.

 

 

Královopolský A-tým se na turnaji střetne postupně s německým vícemistrem sezóny 2013/14 Rote Raben Vilsbiburg, loňským vítězem slovenské extraligy Slavia UK Bratislava a vícemistrem Maďarska 2015/16 Vasas Obuda Budapešť.

A-tým se na novou sezónu intenzivně připravuje od začátku srpna. „Nyní už je v plném proudu volejbalová část přípravy, při které se z větší části zaměřujeme na individuální herní činnosti,“ popisuje loňská nejproduktivnější hráčka Králova Pole Vendula Měrková. Se svými spoluhráčkami doposud absolvovala přípravný turnaj na Slovensku a přátelské utkání proti Prostějovu. „Zápasy, které jsme zatím odehrály, nám ukázaly, že se musíme zlepšit nejenom jednotlivě, ale musíme se naučit spolupracovat jako tým a začít na hřišti lépe komunikovat. Grand Prix je výbornou příležitostí k tomu, abychom si ověřily, jestli je naše snažení progresivní,“ dodává univerzálka Měrková.

Volejbalistky Králova Pole má nyní na starosti první asistent trenéra Radim Vlček. Ten nahrazuje nepřítomného hlavního kouče Marka Rojka, kterého momentálně zaměstnává slovenská reprezentace. „Jsme rádi, že si konečně zahrajeme doma,“ těší se na víkendový turnaj Vlček. „Příprava ses teď překlápí více k volejbalu, za což jsou holky rády. Pořád v nich totiž ještě odeznívá ta největší únava z těžké kondiční přípravy. Víkendové zápasy by nám měly ukázat mezery, které se ještě v našem volejbalovém projevu určitě objeví, a zároveň nám umožní prověřit hráčky, které bojují o základní sestavu,“ popisuje Vlček.

 

Účastníci: 

VK Královo Pole

Rote Raben Vilsbiburg (Německa) - vícemistr Německa 2013/14

Slavia UK Bratislava (Slovensko) - mistr Slovenska 2015/16

Vasas Obuda Budapešť (Maďarsko) - vícemistr Maďarska 2015/16

 

Program utkání:

pátek 13.9. sobota 14.9. neděle 15.9.
 
19:00 VK Královo Pole - SC Potsdam 10:00 VK SG Brno - SC Potsdam 09:00 VK SG Brno - Doprastav Bratislava
(stará hala Vodova)

Pátek

23.9.2016

18:00

VK Královo Pole

-

 Rote Raben Vilsbiburg    

Sobota   

24.9.2016

11:00

Slavia UK Bratislava

Vasas Obuda Budapest

14:00 Rote Raben Vilsbiburg - Slavia UK Bratislava

17:00

VK Královo Pole

-

Vasas Obuda Budapest

Neděle

25.9.2016

  9:30

Vasas Obuda Budapest 

-

Rote Raben Vilsbiburg

12:00

VK Královo Pole

-

Slavia UK Bratislava

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT