7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První extraligové utkání doma slibuje napínavou podívanou

Tiskovka161018

Volejbalistky KP Brno se tento týden poprvé představí v novém složení domácím fanouškům. Ve čtvrtek 20. října svedou od 18 hodin v hale na Vodově boj s dalším medailistou z loňské sezóny - s týmem Olomouce, který na jaře vybojoval v nejvyšší volejbalové soutěži žen stříbro. Svěřenkyně Marka Rojka se budou snažit zopakovat výsledek, který předvedly v úvodním utkání extraligy v Ostravě a odkud si přivezly do Brna tři body.

 

„Jsme velmi rádi, že jsme takto vstoupili do sezóny, a že se nám to povedlo s poměrně těžkým soupeřem, se kterým se nám v posledních sezónách ne úplně dařilo,“ pochvaloval si na úterní tiskové konferenci klubu prezident KP Brno Richard Wiesner. Zápas s Ostravou ale jasně ukázal, čeho se musí brněnské družstvo do budoucna vyvarovat: „Tempo zápasu na ostravské palubovce i jeho úroveň byla velmi ovlivněná vysokým rizikem a chybami na podání. Takhle se určitě naše hra nemůže a ani nebude ubírat,“ avizoval po úvodním duelu Marek Rojko a svá slova zopakoval i na tiskové konferenci.

„Myslím, že pro nás bylo lepší, že jsme první zápas hrály proti silnému soupeři a u nich,“ pochvalovala si letošní rozlosování extraligy kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová. „Premiérové vystoupení v nové sezóně je vždy specifické, plné nervozity, očekávání a adrenalinu. Po sobotní výhře se, doufám, zklidníme, zkoncentrujeme a pečivě připravíme na zápas se skvělým týmem Olomouce. Určitě si ho užijeme stejně tak, jako naši fanoušci,“ usmívala se Doležalová.

Svou premiéru v dresu Královo Pole si v sobotu odbyly dvě nové brněnské posily Erika Salanciová a Barbora Koseková, které v průběhu září ještě zaměstnávala slovenská reprezentace. „Moc jsem se do Brna těšila, je to pro mě velmi příjemná změna po zahraničním působení přijít do České republiky, kde se cítím jako doma,“ usmívala se na tiskové konferenci Salanciová. „Jsem ráda, že jsme se v Ostravě po prvním prohraném setu dokázaly semknout a hrát kolektivně, a že jsem zápas dovedly do šťastného konce,“ dodala k prvnímu odehranému utkání.

Pro Barboru Kosekovou je KP Brno vůbec první zahraniční štací v její kariéře. „Zápas v Ostravě jsem si taky moc užila. Nerozlišuji, jak silný proti nám stojí soupeř, do každého utkání jdu vždy naplno,“ zdůraznila Koseková.

Královo Pole před sezónou 2016/17 vypracovalo dlouhodobý koncept, který by měl vést k vyšší profesionalizaci klubu a zkvalitnění práce v něm. To má jít ruku v ruce i s lepšími výsledy. „Už v letošním roce bychom se chtěli v nejvyšší volejbalové soutěži žen vrátit na medailové pozice. Celkově samozřejmě míříme výš, ale v současné době pracujeme v rámci dlouhodobější vize, a tak je hlavně potřeba držet se nastoleného trendu a pokračovat v něm i v příštích letech,“ řekl k tomu Richard Wiesner.

On i celý A-tým už se moc těší na atmosféru domácích utkání: „Důležitou součástí našeho konceptu je i zvýšení atraktivnosti volejbalu, a to nejen v rámci Brna, ale celé České republiky. Rádi bychom proto v letošní sezóně na tento sport nalákali co nejvíce diváků a ukázali jim ženský volejbal v celé své kráse,“ dodal prezident KP Brno.

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT