7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole čeká bitva ve Vyzývacím poháru

DR166523Volejbalistky Králova Pole se i letos budou prát o osmifinále prestižního Challenge Cupu. Ve středu 14. prosince se v  18:00 hodin utkají na domácí palubovce s VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien, odveta je plánovaná na leden. „Účast KP Brno v evropských pohárech je již tradicí,“ řekl před prvním duelem brněnský trenér Marek Rojko. „Být v neustálé konfrontaci s mezinárodním volejbalem je pro vývoj, působení klubu a hráčky velmi důležité,“ dodal.

 

Královo Pole se ve své letošní evropské premiéře střetne s mistrem Rakouska. „V současné situaci pro nás bude Vídeň určitě náročným soupeřem. Momentálně se nacházíme v takové pozici, že nám nikterak nepřísluší soudit žádného protivníka,“ uvědomuje si Rojko. „Musíme odehrát co nejkvalitnější a dobré utkání. Vzhledem k našemu dosavadnímu vývoji v sezóně uděláme i změny v sestavě. Je to ideální příležitost, jak v dalším zápase zlepšit náš celkový herní projev.“

V současném kádru Vídně se sešlo hodně českých známých tváří, a tak se hráčky Králova Pole ve středu postaví mimo jiné proti své loňské spoluhráčce Šárce Melichárkové. Vídeňský tým navíc vede český kouč Jiří Šiller a asistuje mu Zdeněk Sklenář, který ještě minulý rok také působil v Brně. „Tento zápas pro nás bude zpestřením v maratonu extraligových utkání,“ těší se na něj kapitánka Michaela Doležalová. „Tým Vídně je tradičním účastníkem evropských pohárů, po dlouhodobé účasti v Champions League teď hrává poháry nižší kategorie, ty mu ale výkonnostně zřejmě sedí víc,“ dodává Doležalová.

„Evropský pohár má svoji vážnost, stojí nemalé finanční prostředky a všechny hráčky si ho musí vážit,“ zdůrazňuje před středečním utkáním brněnský trenér. „Naším cílem je odehrát hlavně v útoku zápas úplně na jiné úrovni, než tomu bylo v celé první části  extraligové sezóny. To je i předpoklad k našemu vítězství,“ věří Marek Rojko.

DR166530  

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT