7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rojko: Jediné co je pro nás podstatné je postup do semifinále

DR178344Nejvyšší volejbalová soutěž žen míří do play off. Královo Pole jako lídr nižší nadstavbové skupiny vyzve ve čtvrtfinále na souboj Olymp Praha. „Věřím, že splníme hlavní cíl této sezóny, který jsme si předsevzali, a kterým je postup do semifinále. Nic jiného pro nás v tuto chvíli není podstatné,“ zdůraznil před čtvrtfinálovými bitvami Marek Rojko.

 

„Play off mám rád, je to nejpodstatnější a rozhodující částí sezóny. Je to úplně nová soutěž, v níž je ten správný adrenalin a emoce, a kde se také projeví, kdo jak po celý rok pracoval. Našemu družstvu i naší práci plně důvěřuji a jsem přesvědčený, že se hráčky správně naladí a my je v závěrečném týdnu dobře připravíme,“ dodal brněnský kouč na tiskové konferenci.

K postupu do semifinále jsou nutná tři vítězství. Úvodní dva zápasy se odehrají 1. a 2. dubna na pražské palubovce, poté se oba týmy přesunou do Brna. V hale na Vodově se bude hrát 5. dubna v 18:00 hodin a případně také 6. dubna. „Olymp je tradiční účastník extraligy s úspěšnou historií a kvalitou. Jestli chceme uspět a opět po pár letech bojovat o medaili, musíme bez ohledu na soupeře třikrát vyhrát, takže je před námi těžký úkol,“ uvědomuje si Rojko. „Očekávám náročné a bojové zápasy, ve kterých musíme pracovat jako tým se soudržným projevem, protože o tom play off je,“ dodal.

Královopolský A-tým se na čtvrtfinále soustředí již několik týdnů. „Po celou nadstavbovou část extraligy jsme ve velmi intenzivní přípravě na play off, v první části jsme absolvovaly rekondiční blok, který se na nás možná podepsal v posledních zápasech, jež jsme nehrály v úplně optimální formě,“ vysvětlila kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová. „Teď máme před sebou necelý týden před dvěma úvodními zápasy s Olympem, ale myslím, že už toho víc nenatrénujeme, teď už budou poslední tréninky hlavně o tom, abychom si udržovaly fyzickou kondici, a abychom se připravily takticky. Většinu máme natrénovanou a zásadní věci už změnit nemůžeme, takže závěrečná fáze přípravy už je především o ladění detailů,“ dodala Doležalová.

„V závěrečné přípravě jsme nastavili program, který má vše, co si play off vyžaduje a já očekávám, že klíčové hráčky ukážou těm mladším profesionalitu a roli, která se od nich očekává. Realizační tým navíc pozorně připravil analýzu i důležité charakteristiky soupeře a naši cestu, jak uspět,“ podotkl k tomu Marek Rojko.

Celý tým Králova Pole se velmi těší na podporu svých fanoušků. Na domácí utkání čtvrtfinále je bude klub zvát i prostřednictvím významných brněnských sportovců a osobností, kteří se rozhodli podpořit A-tým nejenom na dálku, ale i osobní účastí na čtvrtfinále. „Musíme si věřit, zápasy s Olympem budou o tom, jak sebevědomě do nich dokážeme vstoupit. Doma nám určitě moc pomůžou i všichni naši příznivci v publiku,“ zve všechny fanoušky také brněnská kapitánka.

 

DR178369DR178321DR178334

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT