7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V prvním extraligovém duelu doma nás ve čtvrtek čeká Přerov

003 DR179296

Ve čtvrtek v 18.00 hodin odehrají volejbalistky Králova Pole svůj první extraligový zápas letošní sezóny před domácími fanoušky. V hale na Vodově nastoupí proti Přerovu s jediným cílem: vyhrát za tři body. „Družstvo Přerova se obměnilo, takže se určitě nechceme ohlížet za tím, jak tento tým hrál v minulé sezóně. Do utkání nastoupíme naplno a s respektem a také s tím, že chceme zvítězit za plný počet bodů," uvedl na úterní tiskové konferenci KP Brno Marek Rojko.

 

Jeho tým tak bude chtít navázat na svou letošní premiéru v extralize, kdy v sobotním zápase s Libercem vyhrál v napínavém souboji poměrem 3:2. „V Liberci jsme v sobotu vybojovali výhru 3:2 a musím říct, že náš tým tam ukázal veliký boj i srdce. Tohle vítězství na úvod sezóny je pro nás velmi cenné," zdůraznil brněnský kouč. Zároveň dodal, že utkání s nováčkem extraligy povrdilo, že je v jeho družstvu ještě potřeba zapracovat na útoku na krajních postech. „Potenciál totiž máme mnohem vyšší,“ zdůraznil Rojko.

KP Brno vstoupilo do extraligové sezóny 2017/18 s novou kapitánkou Ivanou Zburovou ze Slovenska. Ta po sobotní pětisetové bitvě, ve které se jejímu týmu povedlo otočit zápas ve prospěch Brna, řekla: „Je moc důležité, že jsme se v tomhle nelehkém utkání dokázaly zkoncentrovat, a že jsme zvládly i nervy v tie breaku. Výhra nad Libercem nám tak jen a jen dopomůže k pohodě v dalších bojích," dodala.

Královopolské volejbalistky se na novou extraligovou sezónu připravují od začátku srpna a před jejím zahájením absolvovaly několik mezinárodních přípravných turnajů. „Jsem přesvědčený, že vícero zápasů naší přípravy (dvakrát Maribor, dvakrát Potsdam, Finky a Bilesko Biala) bylo na úrovni špičky naší extraligy nebo ještě lepších," zhodnotil úroveň odehraných přípravných utkání Marek Rojko. „Příprava s tak silnými soupeři ze zahraničí tak měla nesporný význam pro naše zlepšování a vývoj hry celého družstva,“ dodal.

Na jeho svěřenkyně čekají v novém ročníku nejenom zápasy extraligy, zahrají si mimo jiné i evropský pohár. Oproti minulému roku je čeká změna – bojovat totiž budou v prestižním CEV Cupu. Soupeřem Brna bude buď bulharský Plovdiv nebo finský tým LP SALO. „Jsem rád, když v evropských pohárech nehrajeme s týmy z české nebo rakouské ligy. Teď čekáme na soupeře, který vypadne z kvalifikačního kola z Champions league. Bude určitě zajímavý a já věřím, že se přes něj bude dát projít dál," uvedl k tomu brněnský trenér.

KP Brno po loňském zisku bronzové extraligové medaile bude chtít na tento úspěch minimálně navázat. „Pokud budeme v sezóně plnit taktické pokyny trenérů a hrát zodpovědně, tak si myslím, že rozhodně máme co ukázat," věří kapitánka Ivana Zburová.

 
001 DR179279
 
 002 DR179284
 
 
004 DR179323
 
006 DR179348
 
 
007 DR179354
008 DR179359
 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT