7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

„My štěstí máme, někteří ho neměli...“

KP VB Mik

Den plný volejbalu a dětí spojený s charitativní akcí zažije tuto sobotu hala na Vodově ulici. Dojde zde k unikátnímu propojení klubů KP Brno a Volejbal Brno – nejprve se v Mikulášském turnaji v minivolejbalu promísí děti obou klubů a následně naskočí ke svým extraligovým utkáním na palubovku ženský i mužský A-tým. Volejbalistky Králova Pole se v brněnském derby střetnou s Fénixem a hned po nich vyzve Volejbal Brno na souboj Ostravu.

„Myslím si, že propojit tímto způsobem ženský a mužský volejbal je výborná myšlenka, protože to znamená ukázat v Brně tradici a také společnou podporu nejenom směrem k mládeži a dětem, ale i směrem ke znevýhodněným skupinám. Těší nás, že tato akce má hlubší sociální rozměr – takové projekty podpoříme vždycky rádi,“ uvedl trenér královopolských volejbalistek Marek Rojko.

„Já pevně věřím, že tímto přilákáme na Vodovku co nejvíc fanoušků. Chceme podpořit dobrou věc a malé děti. A jak družstvo žen, tak my, chceme samozřejmě také ukázat všem dobrý sport,“ dodal k tomu kouč Volejbalu Brno Ondřej Marek.

Kluby obou týmů se dohodly, že touto předvánoční akcí podpoří nadační fond Sunrise. Motto společného projektu zní: „My štěstí máme, někteří ho neměli…“. V průběhu celé soboty tak mohou všechny zúčastněné děti nosit do haly na Vodovu hračky, které poputují do dětského domova v Mikulově

K propojení obou volejbalových družstev došlo už před avizovaným 2. prosincem – brněnské hráčky a hráči totiž nafotili společné fotky, kterými chtějí celou akci co nejvíce zpropagovat. „Při focení byla veliká zábava a my jsme se alespoň navzájem více poznali,“ uvedla jedna z aktérek Nikola Pištěláková. „Je super, že jsme se takhle s Volejbalem Brno propojily, a že i tyhle naše fotky snad pomůžou těm, kteří to potřebují,“ zdůraznila její spoluhráčka Klára Vyklická.

Myšlenku společného focení kvitovali i brněnští volejbalisté: „Nápad to byl výborný, asi bych ale potřeboval ještě více času, abych si na to zvykl. Nemám to úplně na denním pořádku, že se fotím,“ dodal Martin Klapal.

 

Program 2.12.2017, hala Vodova:

9:00–14:00 Mikulášký turnaj v minivolejbalu (za účasti vybraných hráčů a hráček obou A-týmů)

16:00 KP Brno-Fénix Brno

19:00 Volejbal Brno-VK Ostrava

 

KP VB pozvanka

 

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT