7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další zastávka KP Brna v CEV Cupu – ruský Jekatěrinburg

Rusko1

Volejbalistky Králova Pole zítra odlétají do Ruska k dalšímu utkání v CEV Cupu, své síly tentokrát změří s týmem Jekatěrinburg. Vstupenku do osmifinále tohoto evropského poháru si brněnské hráčky vysloužily nečekaným postupem přes finského mistra LP Salo. Teď je čeká další těžká zkouška: „Jekatěrinburg je družstvem s obrovskou historií a tou nejlepší ruskou školou,“ poznamenal před odletem na adresu soupeře brněnský trenér Marek Rojko

 

„Je to vysoký a fyzicky agresivní tým s dvěma legionářkami z Běloruska. Věkově je družstvo mladé – převážně s ročníkem 1994. Já osobně je znám z reprezentace,“ dodal.

Hru Jekatěrinburgu před odletem Královo Pole pečlivě studovalo z videí, které si sehnalo z jeho posledních zápasů v CEV Cupu. O nesporných kvalitách soupeře KP Brno nepochybuje: „Určitě nás čeká mnohem těžší překážka než Finsko i trošku jiný styl hry. Rusko bude jednoznačným favoritem a my nemáme co ztratit,“ uvedla brněnská kapitánka Ivana Zburová. „Doufám ale, že si utkání užijeme, podáme co nejlepší výkon a budeme bojovat do posledního míče. Už teď se všichni moc těšíme,“ dodala.

Zápas v Rusku odstartuje 24. ledna v 19:00 tamního času. Odveta je na programu 7. února v 18:00 hodin v hale na Vodově. „Každý set v Rusku by z naší strany byl nad rámec očekávání. Doufám, že celý výjezd zvládneme v pořádku. Zápas se pokusíme odehrát bez strachu a respektu tak, aby byl co nejdůstojnější,“ avizoval Marek Rojko.

 

Program KP Brno v osmifinále CEV Cupu:

24.1.2018 (15:00 našeho času)           Jekatěrinburg-KP Brno (Rusko)

7.2.2018 (18:00)                                   KP Brno-Jekatěrinburg (halaVodova)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT