7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Brna míří k utkání v CEV Cupu ruský gigant Jekatěrinburg

RuskoD1

Za sebou mají úvodní duel osmifinále CEV Cupu s ruským Jekatěrinburgem a už tuto středu je čeká odveta doma. Mezitím dva zápasy v extralize a Final Four Českého poháru. Volejbalistky Králova Pole mají napilno, a mezi jednotlivými soutěžemi se tak musí přepínat opravdu rychle. V prvním utkání CEV Cupu navíc na Jekatěrinburg nestačily a prohrály s ním 0:3 na sety. O to víc teď musí zabrat doma.

 „Představovat Jekatěrinburg asi není třeba, je to největší klub v historii Sovětského svazu ve volejbalu s mnoha tituly. A veliká bašta, ve které pracuje opravdová celebrita Nikolay Karpol, který bude mít letos v květnu 80 let. Je to vlastně jeho klub a jsou tam špičkové podmínky na přípravu, tradiční ruská škola s volejbalovými reprezentantkami i krásná hala,“ popsal svého soupeře Marek Rojko.

„V Rusku jsme sice prohráli, ale potvrdilo se, že se tohoto soupeře není potřeba bát, protože má ve vícero aspektech i svoje slabiny. Ale respekt a nezkušenost některých našich hráček způsobily zbytečné chyby a slabý útok. Jsem přesvědčený, že po této zkušenosti budeme doma hrát o hodně líp a s odvahou, a že můžeme vybojovat mnohem lepší výsledek," dodal brněnský trenér.

Brněnské hráčky v Jekatěrinburgu ukázaly svou bojovnost i to, že se i s takovým favoritem dá hrát. Škoda, že jsme do prvního zápasu nastoupily s takovým strachem a respektem, protože jsme neměly co ztratit. Myslím si, že doma je můžeme potrápit daleko víc a určitě nic nevzdáváme," zdůraznila kapitánka Ivana Zburová.

Královo Pole do osmifinále CEV Cupu postoupilo přes silného finského mistra LP Salo. „Po domácí prohře 0:3 na sety a upřímně ještě ani v průběhu zlatého setu ve Finsku jsme si vůbec nebyli jistí, že bychom další kolo proti Jekatěrinburgu mohli hrát. Ve Finsku ale všechno vyšlo, my jsme tam odehráli pravděpodobně nejlepší čtyři sety dosavadní sezóny a byl z toho postup,“ připomněl Marek Rojko.

 

Program KP Brno v osmifinále CEV Cupu:

24.1.2018                    Jekatěrinburg-KP Brno (Rusko) 3:0 (25:17, 25:11, 25:18)

7.2.2018 (18:00)         KP Brno-Jekatěrinburg (halaVodova)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT