7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Semifinále je za dveřmi, první bitva s Prostějovem vypukne zítra

DR184350

Stejně jako v loňské sezóně se Královo Pole i letos v semifinále střetne s mistrovským Prostějovem. Postup mezi nejlepší čtyřku extraligových týmů přitom svěřenkyně Marka Rojka vybojovaly nejrychlejším možným způsobem – Liberci nedovolily ve třech čtvrtfinálových zápasech uhrát ani jeden set. Teď se Královo Pole pokusí zabojovat o finále. „Budeme hrát o medaili až do konce play off, a to je náš podstatný cíl. Hlavní cíl – udržet družstvo v nejlepší extraligové čtyřce, jsme už potvrdili. Velmi rádi bychom ale semifinálovou sérii co nejvíce zdramatizovali,“ avizoval před jejím začátkem Marek Rojko.

 

„Prostějov je bezpochyby nejsilnější družstvo extraligy. Je to favorit, ale naše forma je dobrá na to, aby všechny zápasy byly bojovné. Ukázala to už čtvrtfinálová utkání – vyhrát 3:0 určitě naši kvalitu dokazuje. Každé družstvo má navíc svoje slabiny,“ dodal brněnský kouč.

Do čtvrtfinálových bojů s Libercem přitom vstupovalo Brno z páté pozice a vědělo, že ho čekají vyrovnané duely. „Tahle série vůbec lehká nebyla. Každý set, až na ten první u nás, byl opravdu vyrovnaný a několikrát jsme museli i otáčet nepříznivé skóre. Zvládli jsme ale všechny koncovky, a to rozhodlo. Liberec dokázal v extralize urvat dobré výsledky, například výhru nad Olomoucí, a proto je potřeba mít k němu respekt a jeho kvality akceptovat. My jsme se ale na čtvrtfinále připravili lépe takticky, emočně i fyzicky,“ připomněl Rojko. „Na Liberec jsme si věřily, protože jsme s ním tři ze čtyř utkání v sezóně vyhrály. Věděly jsme ale, že to bude nepříjemný soupeř, a o to víc si ceníme všech našich vítězství,“ dodala k tomu kapitánka Ivana Zburová.

Díky rychlému postupu KP Brna ze čtvrtfinále došlo k úpravě jeho přípravy na další fázi play off, která se protáhla na jeden a půl týdne: „Upravili jsme celou přípravu i herní tréninky. Do programu jsme vložili také posilovací a individuální plány. Musíme být samozřejmě hlavně zdraví,“ popsal Marek Rojko.

Úvodní duel semifinále odehrají královopolské volejbalistky v Prostějově ve středu 4. dubna. Hraje se opět na tři vítězná utkání. „V naší semifinálové sérii bude Prostějov určitě favoritem, ale budeme se ho snažit překvapit bojovností, odhodláním, kolektivním výkonem a vírou ve vítězství. Naším cílem je jednoznačně získat medaili a tomu podřídíme všechno,“ zdůraznila Ivana Zburová. „Podstatné je, aby naše družstvo důvěřovalo své kvalitě, plnilo svoje témata, hrálo odvážně a s ambicemi a nastavilo stejnou bojovou atmosféru, jako tomu bylo v sérii s Libercem. Potom je možné všechno – tak, jak tomu v play off často bývá,“ dodal k tomu Marek Rojko.

 

Rozpis utkání semifinále:

4.4.2018 (17:00 hodin) Prostějov-KP Brno

7.4.2018 (18:00 hodin) KP Brno-Prostějov

11.4.2018 (17:00 hodin) Prostějov-KP Brno

14.4.2018 (18:00 hodin) KP Brno-Prostějov

18.4.2018 (17:00 hodin) Prostějov-KP Brno

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT