7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Boj o medaile je tu! Královo Pole vyzve po roce znovu Ostravu

vkkp ova 26022018 02

Letošní volejbalová sezóna spěje ke konci a Královu Poli napsala navlas stejný scénář soupeřů v semifinále i v utkáních o bronz jako ta loňská. Tým Marka Rojka se tak o třetí místo utká znovu s Ostravou a zopakovat si samozřejmě bude chtít loňský medailový úspěch. „Jsme dvě sezóny po sobě mezi špičkou extraligy a medaile je pro nás všechny důležitý motiv. V sobotu chceme hrát na půdě soupeře o vítězství. To je naše priorita. Jsme jeden tým, který chce sezónu zakončit ziskem bronzu a uděláme pro to všechno,“ zdůraznil brněnský trenér.

V semifinále jeho svěřenkyně nestačily na Prostějov, který je přehrál nejrychlejším možným způsobem ve třech zápasech po sobě. O to delší přípravu tak měly brněnské hráčky na utkání o bronz. „Je škoda, že jsme měly tak dlouhou pauzu mezi semifinále a zápasy o třetí místo, je určitě vždycky lepší jít hrát než jenom trénovat,“ uvedla k tomu kapitánka Ivana Zburová.  „Po semifinále, ve kterém se v realitě ukázalo, že nemáme na Prostějov, jsme si s družstvem sedli, vše rozebrali a potvrdili si, že náš cíl získat medaili je jediná a zásadní motivace pro tuto sezónu. V přípravě děláme maximum pro stabilizaci sportovní formy na poslední zápasy sezóny. Týden před prvním utkáním nám dává důležité informace o naší kvalitě a sebevědomí. Všechny naše hráčky navíc odehrály v sezóně i důležitá utkání a já věřím, že tato rotace nám na závěr sezóny umožní pomoci si pod tlakem a při nutnosti zasáhnout do sestavy,“ dodal Marek Rojko.

Soupeř Brna v boji o bronz nebyl známý až do středy, semifinálová série Olomouce s Ostravou se totiž rozhodovala až v jejich pátém vzájemném střetnutí. „Je úplně jedno s kým budeme o bronz hrát, protože kdo prohraje vyrovnanou bitvu o finále, bude ho to ještě pár dní bolet,“ poznamenal k tomu brněnský kouč.  „To že budeme hrát s Ostravou je sice jasné až teď, ale v souboji o třetí místo si už svého soupeře stejně vybírat nejde a poprat se musíme umět s každým. V první řadě se však soustředíme samy na sebe. Náš cíl je jednoznačně získat medaili a tomu podřídíme všechno. Čekají nás určitě hodně těžké zápasy, ale jsou to naše poslední utkání v této sezóně a my do nich dáme maximum,“ dodala Ivana Zburová.

Série zápasů o bronzové medaile začne tuto sobotu na ostravské palubovce. Příští středu 25. dubna se přesune do haly na Vodovu a případný rozhodující třetí souboj svedou oba týmy 28. dubna v Ostravě. „Emoce, soudržnost a boj jsou tři základní aspekty, které musí fungovat na hřišti i v šatně. Poctivá příprava, taktika a atmosféra je cesta, kterou se musíme vydat. Každá hráčka i člen realizačního týmu do toho musí jít na 100 % a důvěřovat sobě i kolektivu. Na sérii o bronz se moc těším, protože závěry sezóny mají vždycky nejvyšší hodnotu,“ avizoval Marek Rojko.

 

Rozpis utkání zápasů o třetí místo:

21.4.2018 (18:00 hodin) Ostrava-KP Brno

25.4.2018 (18:00 hodin) KP Brno-Ostrava

28.4.2018 (18:00 hodin) Ostrava-KP Brno

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT