7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava, otočení série, bronz! K medaili vede stejná cesta jako loni

072 DR173917

Královopolské volejbalistky si před startem zápasů o bronz sice přály připsat v Ostravě na svoje konto vítězný bod a praly se o něj ze všech sil, za lepší konec ale v pětisetové bitvě zatáhly v sobotu ostravské hráčky. Svěřenkyně Marka Rojka se tak musí vydat úplně stejnou cestou, jako v loňské sezóně. I tehdy Brno v sérii prohrávalo 0:1, doma ale ukázalo, že Ostravu porazit umí a v rozhodujícím duelu výhru zopakovalo. Letošní bitva o prodloužení série odstartuje ve středu v 18:00 hodin v hale na Vodově.

„Loni se po celkem jednoznačné prohře z prvního zápasu s Ostravou holky rozhodly, že brambora jim nestačí. Hlavní podíl na tom určitě měla Vendula Měrková a Míša Doležalová, které se nechtěly s Brnem loučit na čtvrtém místě,“ vzpomíná na loňský medailový úspěch asistentka hlavního trenéra Magda Králíková. „Šel do toho ale celý tým s tím, že se musí rvát, že není co ztratit a na co čekat. Holky věděly, že netrénují devětkrát týdne kvůli tomu, aby zakončily sezónu porážkou. A to stejné musí platit letos,“ zdůraznila Magda.

„Co se týká loňské série s Ostravou, to, že jsme brambory přenechaly soupeři, byl mix zázraků, neskutečné bojovnosti, sebeobětování se a vhodně zvoleného teambuildingu. Moje loňská medaile má pro mě asi ještě i jiný význam než pro ostatní, protože byla moje poslední v hráčské kariéře. I kdyby ale nebyla, šla bych do toho znovu se stejnou vervou a chutí,“ popisuje Míša Doležalová.

V letošním královopolském A-týmu figuruje hned několik loňských medailistek – Šárka Šloufová, Pavla Meidlová, Gabriela Kopáčová, Nikola Vaňková a Anna Suchá. „Naší největší motivací byla loni samozřejmě samotná medaile. Ale určitě taky touha po tom, že jsme konečně mohli zlomit jakési prokletí Brna, kterému cenné kovy unikaly,“ připomíná posledně jmenovaná hráčka. „Letošní touha po obhajobě je ještě větší, takže máme motivaci obrovskou. Jen se musíme vyvarovat našich chyb a jít do zápasu s jasným cílem – obrátit sérii a pověsit si medaili znovu na krk,“ věří Anička.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT