7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ve čtvrtfinále vyzveme po roce znovu Liberec

DR191750

Volejbalistky Králova Pole skončily v nadstavbové části nejvyšší volejbalové soutěže žen na sedmém místě, a ve čtvrtfinále play off se tak střetnou s Libercem, tedy s úplně stejným týmem jako v loňské sezóně. „Každý soupeř v play off je těžký, a tak bychom toho ideálního hledali asi těžko.  Pro všechny týmy platí to stejné, k postupu jsou nutná tři vítězství a naše družstvo pro ně udělá maximum,“ avizoval před začátkem čtvrtfinále brněnský trenér Tomáš Samsely.

 
 

V loňském roce KP Brno ve čtvrtfinále přehrálo Liberec nejrychlejším možným způsobem – ve třech čtvrtfinálových zápasech totiž liberecké hráčky nedokázaly uhrát ani jeden set. Zopakovat postup do semifinále však letos Královo Pole nebude mít jednoduché, Liberec totiž po nadstavbě drží v tabulce druhou příčku. „Kvality Liberce jsou jasné, ale i když tentokrát nejsme favorité, pokusíme se soupeře překvapit. V celém čtvrtfinále budeme bojovat o co nejlepší výsledky a postup dál,“ dodal Samsely.  

Jeho slova potvrdila i kapitánka Klára Vyklická. „Do play off nenastupujeme z úplně výhodné pozice, což nás nestaví do role favoritů. K soupeři máme respekt, ale rozhodně není nic ztracené. Pevně věřím, že se bude celý náš tým prát o každý míč,“ zdůraznila Vyklická.

Se svými spoluhráčkami se bude v posledních trénincích před play off soustředit jak na volejbalové prvky, tak samozřejmě na správnou taktiku. „Naše příprava teď, vzhledem k programu a vytížení družstva, probíhá v mírně upraveném programu. Důležité je, aby byl náš tým zdravý a připravený mentálně i fyzicky, a to s patřičným bojovným duchem,“ uvedl k tomu Tomáš Samsely.

Královo Pole zahájí čtvrtfinále na palubovce Liberce v sobotu 16. března, poté se série přesune do Brna. První vzájemné střetnutí obou tymů odstartuje v domácí hale na Vodově ve středu 20. března v 18:00 hodin. „Na domácí zápas se moc těšíme a budeme rádi, když nás na něj přijde povzbudit co nejvíc našich fanoušků. Jejich podpory si velmi vážíme a uděláme všechno pro to, abychom je ve čtvrtfinále nezklamali,“ vzkázal všem brněnský trenér.

 

Rozpis utkání čtvrtfinále play off:

16.3.2018         VK Dukla Liberec-KP Brno (18:00)

20.3.2018         KP Brno-VK Dukla Liberec (18:30)

23.3.2018         VK Dukla Liberec-KP Brno (18:00)

27.3.2018         KP Brno-VK Dukla Liberec (18:30)

30.3.2018         VK Dukla Liberec-KP Brno (18:00)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT