7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno vyzve ve čtvrtfinále Olomouc

kp olo m 26022021 8

 

Volejbalistky KP Brna, které po základní části extraligy skončily na šestém místě, se v play off střetnou s Olomoucí. První čtvrtfinálový duel je na programu tento pátek. „Olomouc bude těžký soupeř, podle mě je to jeden z adeptů na titul. Doposud má Olomouc za sebou dobrou sezónu, zvítězila v Českém poháru a nasbírala cenné zkušenosti v Lize mistryň,“ avizoval před začátkem play off brněnský kouč Matúš Kalný.

 

Právě s Olomoucí odehrály královopolské volejbalistky předposlední zápas základní části extraligy a byla z toho dlouhá napínavá bitva, kterou rozhodl ve prospěch Olomouce až těsný tie-break. „Síla Olomouce tkví určitě v rychlé hře, výborné souhře a vysoké kvalitě individualit. Minulý víkend jsme ale ukázali jak proti Olomouci, tak proti Liberci, že dokážeme držet krok i s tak silnými soupeři. Utkání s Olomoucí mělo velmi solidní úroveň a měli jsme v něm hodně dobrých momentů, škoda, že jsme ho nedokázali završit vítězstvím. Play off bude ale samozřejmě úplně o něčem jiném. Naší výhodou je, že můžeme hrát uvolněně a tlak bude na druhé straně,“ popsal Kalný.

Jeho tým má po základní části neuvěřitelně vyrovnanou bilanci – poměr setů 35:35, 7 výher za tři body, 2 vítězství za dva body, 2 prohry za 1 bod a 7 proher. „Souvisí to bezesporu s tím, že je náš tým nejmladším v celé extralize – naše výkony nejsou tak stabilní jako je to v družstvech, které mají zkušenější hráčky. Dobře to bylo vidět např. v zápasech proti Šelmám nebo Olympu. Nic to ale nemění na skutečnosti, že oproti loňské sezóně jsme výkonnostně úplně jinde a často nás dělí od lepšího výsledku i proti top týmům pouze nějaký detail, větší trpělivost a klid v rozhodujících situacích,“ uvedl trenér Králova Pole.

Před startem sezóny pomýšlel Matúš Kalný na 5. místo po základní části extraligy, což by jeho týmu zajistilo do play off lepší výchozí pozici. I tak ale hodnotí dosavadní působení svého družstva v extralize pozitivně. „Všechny soupeře, kteří jsou v naší výkonnostní kategorii nebo v tabulce pod námi, jsme doma i venku porazili. Až na jeden domácí víkend s Olympem jsme neměli žádnou negativní sérii špatných výkonů. Bohužel se nám v tabulce nepodařilo předběhnout Ostravu, po přestávce související s pandemií koronaviru nám doma utekl zápas s tímto týmem, a nakonec právě tyhle body k 5. místu chyběly,“ řekl Matúš Kalný.

První čtvrtfinálový duel se bude hrát v pátek Olomouci a královopolský tým se na něj v trénincích pečlivě připravuje. Tréninky jsou zaměřené hlavně na souhru a také na podání, které bude podle hlavního trenéra v této sérii klíčové. Na čtvrtfinále se všechny hráčky i realizační tým už moc těší. „Zápasy v play off jsou úplně jiné než ty v základní části, loni se navíc play off vůbec nehrálo, takže se všichni na čtvrtfinále opravdu těšíme. Nálada v týmu je, obzvlášť po posledním zápase s Olomoucí, dobrá a my uděláme pro dobrý výsledek vše, co je v našich silách,“ zdůraznil Matúš Kalný.

 

Rozpis utkání čtvrtfinále play off:

5.3.2021 (18:00 hodin)                 Olomouc – KP Brno

8.3.2021 (18:30 hodin)                 KP Brno – Olomouc

11.3.2021 (18:00 hodin)              Olomouc – KP Brno

14.3.2021 (18:30 hodin)               KP Brno – Olomouc

17.3.2021 (18:00 hodin)              Olomouc – KP Brno

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT