7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým KP Brna zahájil sezónu 2021/22

Zahájení2021 22

 

Sezóna 2021/22 je tu, v pondělí se na oficiálním zahájení poprvé sešel královopolský A-tým, a to ve staronovém složení. Součástí družstva žen jsou totiž jak některé hráčky, které královoposlký dres oblékaly už v loňské sezóně, tak několik nových tváří. S plány do nového extraligového ročníku, týmovým cílem a hamonogramem sezóny seznámil družstvo prezident KP Brna Richard Wiesner. „Letošní sezónu očekáváme s velikým napětím, měla by totiž být prvním vyvrcholením našeho projektu výchovy profesionálních sportovkyň," uvedl na zahájení Wiesner. Klubový cíl je přitom jasný - dostat se mezi čtyři nejlepší extraligové týmy. 

 

Řada našich odchovankyň se již minimálně dva roky připravuje k proniknutí do české špičky a kvalitním doplněním našeho kádru, jenž je letos prezentován hlavně talentovanou univerzálkou z americké univerzity v Nebrasce Jazz Sweet, jsme připraveni tento cíl uskutečnit," dodal k tomu Richard Wiesner. 

„Drobnou potíží, za kterou jsme samozřejmě rádi, je skutečnost, že se pravděpodobně dvě naše hráčky k týmu připojí až po Mistrovství Evropy," uvedl ještě. Ela Koulisiani by na nadcházejícím srpnovém šampionátu měla hájit české barvy a na start na mistrovství Evropy se těší také Tereza Hrušecká, jedna z nových posil KP Brna, která bude na evropském šampionátu hrát za Slovensko.

Složení A-týmu:

Bukovská Magdaléna
Digrinová Daniela
Hrušecká Tereza
Jelínková Simona
Judlová Hana
Koulisiani Ela
Kuníková Kateřina
Pavlicová Romana
Pavlíková Denisa
Pelikánová Kateřina
Stráská Silvie
Sweet Jzanasia
Šmardová Lucie
Veselá Lucie
Weissová Jana

Realizační tým:

Wiesner Richard - sportovní ředitel
Grabovský Luděk - trenér
Nezhoda Erik - trenér 
Prezbruchý Marian - kondiční trenér
Štětka Martin - statistik
Matová Alexandra - fyzioterapeutka
Bartovičová Radka - lékařka
Mertová Barbora - tisková mluvčí
Demelová Barbora - organizační pracovník

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT