7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské Áčko má za sebou první soustředění

Kuklík2

 

A-tým KP Brna má za sebou první společné soustředění, minulou sobotu se celé družstvo přesunulo na Kuklík a do pondělí ho tam čekal pestrý a nabitý program. Soustředění se zúčastnily i nové posily KáPéčka, a měly se tak možnost blíže poznat se svými spoluhráčkami. „Cítím se zde dobře, je vidět, že se v klubu snaží z hráček vychovat ty nejlepší sportovce. Jak tréninky v Brně, tak soustředění na Kuklíku, můžu jen chválit," uvedla Američanka Jazz Sweet. Stejně pochvalně se vyjádřila i nová slovenská tvář Simona Jelínková„Dojmy z KáPéčka jsou velmi pozitivní, holky mají skvělý kolektiv a myslím si, že jsou šikovné a ambiciózní. V šatně vždycky panuje dobrá atmosféra plná hudebních hitů. Také se mi líbí přístup klubu a prostředí ve kterém trénujeme.

 

 

Program na Kuklíku zahájily hráčky v sobotu dopoledne krátkým kondičním tréninkem s prvky atletiky. Po obědě se holky ubytovaly a po krátkém odpočinku zahájily celotělový kruhový posilovací trénink. „Po něm následovala pro tři holky velká výzva, protože musely navařit večeři pro 15 lidí. Popasovaly se s tím skvěle - těstovinový salát slavil úspěch. Penzion, kde jsme byly ubytované, připomínal atmosférou školu v přírodě nebo lyžák, vládla zde opravdu rodinná atmosféra," popsala Simona. „Večer jsme jako správné sportovkyně podporovaly alespoň na dálku naše olympioniky, byť už jen ze záznamu a prostřednictvím obrazovky," dodala ještě.

V neděli pak volejbalistky čekala túra, na kterou vyrazily hned po snídani, aby se stihly vrátit na oběd. V odpolední fázi pak hráčky absolvovaly kruhový trénink na vrchní část těla a poté se přesunuly do Nového Města na Moravě, kde byla na programu regenerace v bazénu. „V rámci utužování kolektivu jsme si i v neděli samy připravovaly jídlo a zapojili se i trenéři, večer na nich bylo grilování," popsala další nová hráčka Romana Pavlicová (roz. Staňková). „V pondělí dopoledne jsme znovu přejely do Nového Města na Moravě, tentokrát ale na místní ovál  atletického stadionu. Naší poslední fází před odjezdem domů byl vytrvalostní běh. Pak už jsme si jenom zabalily věci a hurá zpátky do Brna," dodala Romana.

První mimobrněnské soustředění, stejně jako celá srpnová příprava, tedy bylo zameřené převážně na kondici. Další soustředění na sebe dlouho čekat nenechá, na konci srpna se totiž celý klub sjede na tradiční přípravný týden do Bystřice nad Pernštejnem.

 

Barbora Mertová


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT