7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno si zahraje Final Four Českého poháru žen!

KP vs OST ČP web 13012022 1

 

Hala Vodova byla ve čtvrtek svědkem čtvrtfinálového utkání Českého poháru žen, v němž se o postup do Final Four utkalo domácí KP Brno s týmem Ostravy. Blíž k závěrečnému pohárovému turnaji přitom měly před zápasem královopolské volejbalistky, které první čtvrtfinálový duel vyhrály poměrem 3:1, a k postupu jim tak doma stačilo vyhrát dva sety. Ostrava v Králově Poli sice vstoupila do utkání lépe a ujala se vedení 1:0, následující dvě sady už ale patřily svěřenkyním Richarda Wiesnera, které si díky tomu zajistily účast ve Final Four. Zápas nakonec KP Brno vyhrálo 3:2 na sety.  

 

„Brno čtyři roky Final Four nehrálo, takže jsme moc rádi, že si ho teď znovu zahrajeme. Zápas dnes ale určitě jednoduchý nebyl, protože Ostrava není nikdy jednoduchý soupeř. Jsme moc rádi, že se nám po začátečním nezdaru, kdy ne všechno fungovalo, podařilo zvednout a následující dva sety uhrát, abychom měli klid. Děkuji všem děvčatům za velikou bojovnost a postup do Final Four,” usmíval se po zápase hlavní trenér Richard Wiesner.

„Z dnešního utkání mám trošku smíšené pocity, protože jsme zápas neuhrály tak, jak jsme si představovaly. Zároveň mám ale obrovskou radost z postupu a moc se těšíme na Final Four, i když bohužel nebude u nás,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

V prvním setu se Královo Pole muselo od začátku na soupeřky dotahovat (1:3, 4:7), a i když se mu podařilo srovnat na 7:7, Ostrava se znovu ujala vedení (8:13), které dokázala navýšit až na rozdíl osmi bodů (10:18). Domácí volejbalistky už byly na další vyrovnání krátké, a tak se po výhře 17:25 ujalo ostravské družstvo vedení 0:1 na sety.

Chuť si ale domácí tým spravil hned vzápětí, ve druhém dějství to totiž bylo pro změnu KP Brno, kdo začal od stavu 6:6 kontrolovat hru a odskočil hostujícím na 12:7. Ostravské hráčky bodový rozdíl smazat nedokázaly, a tak Královo Pole vstupovalo do koncovky s šestibodovým náskokem (20:14) a závěr si bez problémů pohlídalo (25:15).

Sada s pořadovým číslem tři byla bitvou o každý míč, kde se vedení přelévalo na obě strany (6:4, 9:13). Ostrava tento set potřebovala nutně získat, Královo Pole se naopak vidělo blízko Final Four, a tak měli fanoušci možnost sledovat napínavý souboj plný obětavých zákroků na obou stranách (15:15). Za stavu 15:17 se ale na servis postavila Denisa Pavlíková a rázem bylo vše jinak. Sedm brněnských bodů v řadě (22:17), kdy domácí zářily v útoku i na bloku, bylo rozhodujícím krokem k postupu Králova Pole do Final Four, a i když Ostrava ještě v koncovce skóre zkorigovala, na zvrat to nestačilo (25:21).

Zápas tím však neskončil, ve čtvrté sadě byl stav dlouho srovnaný (13:13, 17:17), a tak se o jejím vítězi rozhodovalo až v závěru setu (19:19). V něm Sandra Kotlabová dala tři přímé body z podání, a pomohla tak Ostravě posunout zápas do tie-breaku (22:25).

Zkrácená hra byla ale znovu v režii Králova Pole, které do ní vlétlo vedením 8:1 a na konečné vítězství už si pak sáhnout nenechalo (15:6).

 

VK Královo Pole – Ostrava 3:2 (17:25, 25:15, 25:21, 22:25, 15:6)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT