7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalové semifinále je po pěti letech zpátky v Brně

KP OLYMP web 24032022 38

 

Volejbalistky Králova Pole ve čtvrtfinále nezaváhaly a pražský Olymp vyřadily nejkratším možným způsobem. Z postupu mezi nejlepší čtyři extraligové týmy se tak KP Brno radovalo už po třech utkáních stejně jako Olomouc, s níž královopolské hráčky změří síly v semifinále. Svůj velký podíl na tom měla i Ela Koulisiani, která se svým týmem už netrpělivě vyhlíží další fázi play off.  „Pro většinu z nás je to první semifinále ženské extraligy, takže je to pořád trochu neuvěřitelné. Všechny se ale moc těšíme a dáme do něj všechno," slibuje před prvním semifinálou bitvou Ela.


 

Jak hodnotíš průběh čtvrtfinále?

Myslím si, že ve všech zápasech jsme předvedly skvělý, bojovný a týmový výkon. První duel byl trochu nervózní, Olymp byl na nás velmi dobře připravený. Věděly jsme, že nás čekají těžké zápasy, což se ukázalo hned v tom prvním, kdy se Olymp ujal vedení 2:0 na sety. Jakmile jsme ale chytly náš rytmus, uklidnily se a začaly předvádět naši hru, dostaly jsme soupeře pod tlak a utkání jsme po velmi dramatické koncovce nakonec vyhrály 3:2. Jsem na nás pyšná, že jsme to nevzdaly. Ve druhém zápase jsme na začátku lehce zaváhaly, ale pak už jsme soupeře nepustily k jejich hře, plnily jsme zadání, zlepšily se v obraně a z Prahy jsme si odvezly další vítězství. I přes marodku, se kterou jsme šly do posledního utkání, jsme se rozhodly dát do toho všechno pokusit se ukončit čtvrtfinálovou sérii. Týmovým výkonem a vzájemnou podporou jsme to zvládly a mohly jsme slavit postup do semifinále.

V play off jste byly nuceny hodně herně improvizovat, jak těžké to bylo?

Ano, musely jsme si najít novou univerzálku. Pro tým to byl určitě šok, ale všechny jsme věřily, že to zvládneme, a že si poradíme. A nakonec to dopadlo úplně skvěle. Olymp určitě nebyl lehký soupeř, myslím si, že jeho výkonnost v play off neodpovídala sedmému místu.

Co bylo za Tebe nejzásadnějším momentem dosavadní sezóny?

Určitě výhra Českého poháru, ale mimo to pro mě osobně byla velmi důležitá naše výhra 3:0 v Liberci. Najednou jsme si uvědomily, že máme na to konkurovat a porazit i tým mistryň České republiky. Tehdy nám myslím došlo, co všechno můžeme dokázat.

Soupeřem KP Brna v semifinále je Olomouc, jak tohoto soupeře vnímáte?

Olomouc je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme sehrály vyrovnané zápasy. Mají spoustu zkušených hráček, které určitě budou chtít vyhrát. Celý tým je vysoký a dobře brání. V lednu posílili a jeho útočnice jsou velmi razantní. Přijde mi, že od začátku roku se hodně posunuli a začali hrát víc týmově a spolu. To se určitě podepsalo na jejich lepších výsledcích. Stejně tak ale roste i naše výkonnost,

Do Brna se po pěti letech vrací semifinále volejbalové extraligy, dostat se do něj byl i předsezónní cíl Králova Pole. Jak tohle s holkama vnímáte?

Pro většinu z nás je to první semifinále ženské extraligy, takže je to pro nás pořád trochu neuvěřitelné a nedochází nám to. Všechny se ale moc těšíme a dáme do něj všechno. I když to tak třeba nevypadalo, dostat se do semifinále bylo opravdu náročné a makaly jsme o sto šest. Dosavadní sezóna měla spoustu těžkých chvilek, většina z nás navíc ještě studuje, takže toho máme hodně. Ale i přesto jsme tam kde jsme, hlavně díky tomu, že se navzájem podporujeme.

Dopředu vás v této sezóně ženou také skvělí fanoušci. Na posledním zápase navíc v hledišti visela ohromná plachta s nápisem ROAD TO 2022 MEDAL.

Naši fanoušci jsou úžasní. Moc si jejich podporu užíváme. Jde vidět, že i je to baví a prožívají to s námi. Vždycky po vítězném zápase si s nimi jdeme plácnout a mají radost v očích úplně stejnou jako my a na našem úspěchu mají určitě veliký podíl. Plakát pro nás vytvořily holky z mládeže a já bych jim chtěla moc poděkovat. My budeme určitě rády, když na semifinálové zápasy dorazí fanoušci opět v tak hojném počtu, protože atmosféra, kterou dělají, nemá chybu. A čím bych je nalákala? Tak určitě tím, že máme v oblibě dělat zápasy napínavé až do poslední chvilky, takže je to skvělá divácká podívaná. Mají se na co těšit. Taky máme skvělé tanečky na lavičce, takže si můžou přijít zatančit s námi.

Co tým nejvíc před zápasem nakopne?

Náš společný motivační zpěv v šatně, při kterém si všichni musí myslet, že na nás spadne hala. Je to předzápasová tradice, bez které by se to neobešlo, a všechny jsme potom namotivované vyhrát o to víc.

 

Rozpis utkání semifinále play off:

3.4.2021 (18:00 hodin) KP Brno – Olomouc
6.4.2021 (18:00 hodin) Olomouc – KP Brno
9.4.2021 (18:30 hodin) KP Brno – Olomouc
12.4.2021 (18:00 hodin) Olomouc – KP Brno
15.4.2021 (18:00 hodin) KP Brno – Olomouc

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT