7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým absolvoval soustředění v Bedřichově u Jablonce nad Nisou

85E74154 14B4 4385 898E B2516EC9D988

 

Královopolský A-tým má za sebou kondiční soustředění v Bedřichově u Jablonce nad Nisou, které absolvoval společně s juniorkami. Soustředění bylo zaměřené hlavně na rozvoj vytrvalosti, všeobecné síly celého těla a skokanské vytrvalosti. „Těžit z toho budeme v následujícím týdnu v Brně a potom na dalším soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, kde postupně zapojíme do přípravy i další tréninkové prvky," uvedl po odjezdu z Bedřichova kondiční trenér KP Brna Marian Prezbruchý.

Počasí volejbalistkám v Bedřichově po celou dobu přálo, a tak splnily vše, co jim trenéři naplánovali. „Na soustředění byly na programu dva volejbalové tréninky, posilovna a bazén, na který jsme jely do Jablonce. Dále jsme běhaly do kopců, absolvovaly jednu túru, kruhový trénink v lese, výběhy a kompenzace," popsala smečařka Králova Pole Kateřina Kuníková. „Trenéři nám ale domluvili v Liberci i masáže se saunou a párou, což byla skvělá forma odpočinku," dodala.

Během soustředění se tým musel postarat i o jídlo. „Hlavním kuchtíkem byl Marťas (Martin Štětka), který rozdělil dny mezi nás a U20. Vyšly na nás vždycky dvě snídaně, obědy, večeře i druhé večeře. Marťas nám ale se vším pomáhal, bez něj by to nešlo," přiblížila Kačka.

Součástí této fáze srpnových tréninků KP Brna nebyly Daniela Digrinová, Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani a Denisa Pavlíková, které se s českým, resp. slovenským národním týmem žen připravují na kvalifikaci na mistrovství Evropy. Momentálně se všechny čtyři nachází v Budapešti, kde je čeká herní prověrka na mezinárodním turnají, v němž se proti sobě postaví na opačnou stranu sítě. 

Na soustředění naopak nechyběla nová posila Králova Pole, Bulharka Simona Nikolova. „Sima je skvělá, pořídila si bulharsko-český slovník a stáhla si duolingo, takže se s námi po večerech učila česky. Je navíc pro každou srandu, takže mezi nás výborně zapadla," přiblížila Kačka Kuníková.

 

Barbora Mertová 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT