7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno odstartuje extraligovou sezónu tento týden v Liberci

KP tiskovka web 18102022 2

 

Tento pátek startuje nový ročník UNIQA volejbalové extraligy žen. KP Brno do sezóny 2022/23 míří s jasným cílem – zabojovat o mistrovský titul. „Moc si přeji, aby letošní sezóna byla minimálně tak úspěšná, jako ta předchozí. Rozhodně chceme jak v extralize, tak v Českém poháru zopakovat medailové úspěchy z loňska a ambice máme ty nejvyšší," řekl před startem extraligy prezident klubu Richard Wiesner. Úvodní zápas rozehrají volejbalistky Králova Pole v Liberci.

 

 

S přípravou začal A-tým na začátku srpna a hráčky kromě tréninků absolvovaly i dvě soustředění a několik přípravných duelů. V září pak v domácím prostředí odehrály turnaje Grand Prix Brno a Pre-Season Cup. Hlavním trenérem žen bude v nové sezóně Erik Nezhoda, který dlouhodobě řídí královopolskou Volejbalovou akademii a u A-týmu působil poslední dva roky na pozici asistenta hlavního kouče. „Navazovat na loňskou sezónu samozřejmě nebude vůbec snadné, naše medailové cíle totiž byly směřované až k tomuto roku. Loni jsme získali Český pohár a v této soutěži budeme chtít znovu nejenom postoupit do Final Four, ale zahrát si i finále. Co se týká našeho stříbrného úspěchu v extralize žen, také tam máme jasný cíl – bojovat chceme opět o mistrovský titul,“ uvedl Nezhoda.

Kromě extraligových zápasů a Českého poháru čeká jeho svěřenkyně také návrat do volejbalové Evropy, v prosinci se totiž v poháru CEV Cup střetne Královo Pole s řeckým týmem PAOK Thessaloniki ze Soluně. Složení A-týmu Králova Pole přitom doznalo oproti loňsku jen několika změn. „Jeho osa zůstává stejná, smečařky Pavlíková, Bukovská, kapitánka Digrinová na liberu a blokařky Hrušecká s Koulisiani. Na nahrávce bude znovu Gretell Moreno – pro nás bylo mimořádně důležité ji podepsat ještě na další sezónu, protože byla dominantní hráčkou extraligy a pokud se o někom z Brna hodně mluvilo, tak to byla ona,“ vysvětlil Nezhoda. „Součástí našeho týmu jsou ale nově také dvě zahraniční hráčky, bulharská univerzálka Simona Nikolova a srbská blokařka Andjela Stojkovic,“ dodal.

Kapitánkou A-týmu bude i v letošní sezóně Daniela Digrinová „I když nejsem typický lídr, který na hřišti přispívá body nebo řídí hru, snažím se holkám být oporou, trochu je usměrňovat a podporovat,” popsala Digrinová. „Přála bych si, abychom plynule navázali na minulou sezónu, i když všichni víme, že to bude obrovsky těžké, udržet si takovou pozici. Musíme myslet na to, že to nepůjde samo a může se stát, že se budeme chvíli trápit nebo se něco nepodaří, ale pokud budeme tvrdě trénovat, držet spolu a myslet na úspěch, tak se dostaví,“ dodala.

 

 

Redakce

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT