7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Příští týden se bude v Teplicích bojovat o Český pohár

FF Chance ČP 2022 Foto Ondřej Driml 5

 

Finálový turnaj čtveřice nejlepších ženských volejbalových klubů Chance Českého poháru se uskuteční 15. a 16. února v Teplicích. Ve středečních semifinálových zápasech se na palubovce Sportarény Na Stínadlech utkají nejprve hráčky Olympu Praha s ostravskými volejbalistkami. O účast ve finále pak bude bojovat Olomouc s volejbalistkami Králova Pole, loňskými vítězkami Českého poháru. Držitelky volejbalového poháru pro rok 2023 budou známy ve čtvrtek v podvečer. „Loni jsme Český pohár vyhráli, a proto jsme moc rádi, že se nám v této soutěži znovu podařilo dostat do Final Four. Mezi nejlepší čtyři týmy jsme museli postoupit přes Šelmy Brno a v tomhle brněnském derby jsme ukázali obrovskou morální sílu a soupeřky jsme porazili bez ztráty setu," připomněl brněnský kouč Erik Nezhoda.

 

Úvodní semifinále Final Four Chance ČP žen sehrají pražské a ostravské volejbalistky ve středu 15. února od 16 hodin, zápas Olomouce a Králova Pole pak odstatuje v 19 hodin. Poražené semifinalistky se o den později utkají o 3. místo od 15 hodin a pohárové finále vypukne v 18 hodin. Všechny zápasy budou živě přenášeny na platformě volej.TV a utkání o umístění se bude vysílat živě i v přímých přenosech na ČT Sport. 

Nejtěžší cestu do finálového turnaje měly volejbalistky Ostravy, které ve 3. kole poháru na domácí palubovce porazily hráčky z Prostějova v tie breaku. V brněnském derby Královo Pole přehrálo Šelmy ve třech sadách. Hráčky Olympu proti libereckým ztratily jeden set podobně jako Olomoučanky v duelu se šternberskými volejbalistkami. V letošním ročníku UNIQA extraligy žen se aktuálně obhájkyně pohárového triumfu z Králova Pole nachází v tabulce těsně vedle Olomouce, takže semifinálový duel slibuje vyrovnanou a dlouhou bitvu. Podobně by tomu mohlo být i v utkání ostravských a pražských hráček, kterým v extraligové tabulce patří sedmá, respektive osmá příčka.

Před rokem se o titul v ženském volejbalovém poháru hrálo v Táboře a mezi čtveřicí nejlepších týmů ani tehdy nechyběly hráčky Králova Pole, Olympu a Olomouce. Brněnské hráčky ve finále zvítězily 3:1 nad volejbalistkami liberecké Dukly.

Předprodej vstupenek je spuštěn v síti Ticketportal ZDE.

 

Program Final Four Chance Českého poháru žen v Teplicích

středa 15. února - semifinále:
16:00 PVK Olymp Praha – TJ Ostrava
19:00 VK UP Olomouc – VK Královo Pole

čtvrtek 16. února:
15:00 utkání o 3. místo
18:00 finále

 

Barbora Mertová, Štěpán Sedláček

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT