7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V semifinále Českého poháru prověří KP Brno silná Olomouc

KP Olymp 11022023 41

 

Už zítra odstartuje v Teplicích Final Four Českého poháru žen, ve kterém vyzvou královopolské volejbalistky v semifinále na souboj jednoho z favoritů celého turnaje - silný tým Olomouce. „Samozřejmě všichni nostalgicky vzpomínáme na loňský rok, kdy se nám podařilo Český pohár žen vyhrát, ale ani tehdy jsme nejeli na turnaj jako favorité a jeli jsme se tam spíš připravit na další fázi sezóny. Podobnou důležitost dáváme Final Four i letos, je sice součástí sezóny, ale my ho bereme především jako důležitou část přípravy na play off,” řekl hlavní kouč Erik Nezhoda před odjezdem do Teplic.

 

Je příprava na Final Four Českého poháru žen v něčem specifická?

Na finálový turnaj se nijak speciálně nepřipravujeme, v sobotu jsme odehráli těžké utkání proti Olympu a dnes se již přesunujeme do Teplic. Jedinou herní přípravou tedy bylo právě zmíněné extraligové utkání, s Olympem se navíc můžeme na turnaji v Teplicích znovu potkat.

Od začátku sezóny se družstvo potýkalo s řadou zranění. Jak to vypadá se zdravotním stavem hráček teď?

Bohužel zranění a vážné nemoci se nám opravdu nevyhnuly a v podstatě u všech hráček byly spojené s náročným programem reprezentace, podotýkám nejen Češek, ale také Hrušecké na Slovensku nebo Moreno na Kubě. Nicméně šíře kádru nám dala možnost se všem zraněním dostatečně věnovat a v tuto chvíli je družstvo zdravé a připravené hrát v základní sestavě. Samozřejmě s výjimkou dlouhodobého zranění Denisy Pavlíkové.

Kdo je podle Tebe favoritem na zisk Českého poháru?

Favoritem turnaje je určitě Olomouc, protože patří k týmům, které v lednu posilovaly zvučnými jmény. Podobně jako v loňské sezóně je ženská extraliga vyrovnaná a jak její výsledek, tak výsledek Českého poháru, mohou znovu ovlivnit příchody na poslední chvíli.

Naším cílem ve Final Four Českého poháru je stejně jako minulý rok družstvo prověřit v podmínkách blížících se play off, mezi které například patří přesun na utkání o den dříve nebo tlak na okamžitý výsledek. K tomu nám konečně pomáhají také zkušenosti z evropském poháru. Našemu týmu věříme, se zraněním Pavlíkové jsme se v průběhu sezóny vyrovnali a uděláme maximum jak v obou utkáních Final Four, tak v následných zápasech extraligy, abychom se i tam znovu zapojili do bojů medaile. 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT