7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno si po roce znovu zahraje extraligové finále!


KP PRO web 16042023 27

Královopolské volejbalistky si po roce znovu zahrají finále nejvyšší volejbalové soutěže žen. V dnešním čtvrtém semifinálovém duelu si na svoje konto připsaly v Prostějově třetí vítězství v sérii, a oplatily tak svým soupeřkám loňskou prohru z play off, kdy s nimi ale bojovaly o zlato. O mistrovský titul se tentokrát Královo Pole střetne se svými rivalkami z Šelem Brno. Fanoušci se tak mohou těšit na pikantní brněnské derby, které odstartuje v úterý 25. dubna v hale na Vodově.

 

 

„Ustáli jsme obrovsky náročnou sérii a velikou taktickou bitvu proti výborně připravenému Prostějovu. Opět jsme museli bojovat až do konce a jsme moc rádi, že jsme dnes zvládli stav 2:0, byť ne hned napoprvé, a že utkání nemuselo jít do tie-breaku. Hráčky dnes podaly výkon na hranici svých možností a myslím si, že naše odvaha nás dnes zanesla do finále,” radoval se po postupu trenér Erik Nezhoda.

Velikou radost měla i kápitánka Daniela Digrinová„Celý náš tým je obrovsky šťastný. Dnes jsme si vzaly ponaučení z domácího zápasu a i po třetím setu, který jsme v Prostějově prohrály o dost bodů, jsme udělaly vše, co jsme si řekly. Celou dobu jsme byly pozitivní, uzavřely jsme se do naší vlastní bubliny a vítězství jsme si uhrály svým vlastním výkonem. Jsme hrozně rády za postup do finále i za to, že si zahrajeme brněnské derby."

V prvním setu začaly za stavu 3:6 tahat za lepší konec hostující Královopolanky, a i když se jim Prostějov přiblížil dvakrát na dosah (10:11, 17:18), víc k tělu si ho Brno nepustilo (21:25). Druhé dějství se lámalo za stavu 14:14, kdy si Královo Pole na svoje konto připsalo 5 bodů v řadě a bez problémů sadu vyhrálo poměrem 16:25.

Jenže Prostějov se (v semifinálové sérii už potřetí za sebou) zvládl do zápasu vrátit - ve čtvrté sadě měly domácí hráčky navrch a zvítězily v ní 25:17. Brno už ale třetí semifinálový tie-break nedopustilo, čtvrtý set od začátku kontrolovalo (3:6, 6:12) a po dvou esech Simony Nikolovy vstupovalo do koncovky s luxusním náskokem 8 bodů (12:20). O postupujícím do finále bylo téměř jasno - svěřenkyně Erika Nezhody Prostějov přehrály 16:25, a po loňské sezóně se tak znovu poperou o extraligový titul.

 

Prostějov – VK Královo Pole 1:3 (21:25, 16:25, 25:17, 16:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT