7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sezóna 2023/24 odstartovala! A-tým do ní vstupuje značně omlazený

KP Atým start sezóny

 

Královopolský A-tým už se naplno připravuje na sezónu 2023/24. Družstvo žen doznalo řady změn, i nadále ho ale jako hlavní kouč povede Erik Nezhoda, který loni se svými svěřenkyněmi dokázal ovládnout extraligu i Český pohár. „Žádnou přestupovou bombu v této sezóně nechystáme. Chceme mluvit nahlas  o tom, že se máme v úmyslu za tři roky vrátit do finále extraligy, a proto jsme tým omladili a hledali do něj takové posily, které se ztotožní s naší vizí," vysvětlil na startu nové sezóny Nezhoda.

 

 

 

Na nadcházející ročník extraligy žen se A-tým KáPéčka připravuje od 31. července. Na úvodní fyzické testy, nově pod vedením kondičního trenéra Volejbalové akademie a nyní i A-týmu žen Aleše Trubirohy, se sešlo deset hráček. „Základní kostru týmu v tuto chvíli tvoří Pavlíková, Jelínková a Šmardová. Kromě nich zahájily přípravu také mladé naděje Králova Pole - Linda Gronichová, Tereza Chlupová, Tereza Křižanovská, Lenka Prchalová, Lucie Zapletalová a i jedna zahraniční Bjanka Stojanovic ze Srbska. Američanka Allie Garland se k týmu připojila tento týden a v příštím týdnu naskočí do přípravy i Kateřina Kuníková, která se vrací z Univerziády v Číně," přiblížil Erik Nezhoda. Se svými kolegy v tuto chvíli upíná největší pozornost právě na nové posily Králova Pole.

Novými tvářemi realizačního týmu jsou kromě kondičního trenéra Aleše Trubirohy také Jan Moravčík, který bude asistentem hlavního trenéra, a fyzioterapeut Samuel Vartovník. Roli druhého trenéra a statistika bude stejně jako v loňské sezóně zastávat Martin Štětka a trenérem nahrávaček zůstává Luděk Grabovský.

První čtyřtýdenní přípravný blok zakončí hráčky úvodním přátelským utkáním. Soupeřem jim bude loňský semifinalista ženské extraligy - tým VK Prostějov. „S novým trenérem Prostějova Míšo Matušovem se známe dlouho, a tak jsme se na utkáních domluvili velice rychle. 24. srpna budeme hrát doma a hala bude otevřena pro diváky, takže se můžou přijít podívat. Návštěvu Prostějovu oplatíme 13. září," doplnil hlavní brněnský trenér.

Kondičně-volejbalová příprava vyvrcholí na konci srpna tradičním týdenním soustředěním v Bystřici nad Pernštejnem. I na něm se fanoušci dočkají přátelského utkání, tentokrát proti Zubřicím z Přerova. Žádný odpočinek pak A-tým Králova Pole nečeká, právě naopak - září bude hodně nabité. Brněnské volejbalistky v něm sehrají hned dva turnaje, jeden v Bratislavě a druhý, opět tradičně, doma v Brně. Kromě toho je v plánu několik dalších přátelských zápasů. „Do této fáze již zasáhnou také slovenské reprezentantky Tereza Hrušecká a Katarína Körmendyová. Vše již bude mířit k přípravě na kvalifikaci v Lize mistryň,” vysvětlil Nezhoda.

Nad královpolským týmem tak před startem herní sezóny visí už jenom dva poslední otazníky. Tím prvním je, kam se brněnský tým vydá v předkole Ligy mistryň. Druhou otázkou pak zůstává, kdy se k týmu připojí nahrávačka číslo jedna Kateřina Pelikánová, která si v současné době plní svoje reprezentační povinnosti.

 

Soupiska žen KP Brno pro sezónu 2023/24:

Křižanovská Tereza, nahrávačka
Pelikánová Kateřina, nahrávačka
Šmardová Lucie, libero
Jelínková Simona, smečařka
Kuníková Kateřina, smečařka
Pavlíková Denisa, smečařka
Prchalová Lenka, smečařka
Zapletalová Lucie, smečařka
Gronichová Linda, blokařka
Chlupová Tereza, blokařka
Hrušecká Tereza, blokařka
Körmendyová Katarína, blokařka
Garland Allie, univerzálka
Stojanovic Bjanka, univerzálka

Realizační tým KP Brno pro sezónu 2023/24:

Wiesner Richard, sportovní ředitel
Nezhoda Erik, hlavní trenér
Štětka Martin, druhý trenér, statistik
Moravčík Jan, asistent trenéra
Grabovský Luděk, trenér nahrávaček
Trubiroha Aleš, kondiční trenér
Vartovník Samuel, fyzioterapeut
Mertová Barbora, PR
Bartovičová Radka, lékařka
Zouharová Lucie, back office

 

Barbora Mertová, Erik Nezhoda

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT