7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Champions League poprvé v Brně: Radost i velké finanční starosti

 

bb5e3a0f ca5a 4bca 8397 fbffd5cc437b

 

Kvalifikační turnaj Champions League bude poprvé v historii hostit Královo Pole. O pořadatelství předkola této prestižní evropské soutěže ale musel tento týden rozhodnout až los, protože se o něj z finančních důvodů dobrovolně nepřihlásil ani jeden z jeho čtyř účastníků. „Pro náš klub je premiérová účast v Champions League velkou ctí a měli jsem obrovskou motivaci tuto soutěž poprvé nabídnout brněnským divákům. Po našem přihlášení do soutěže však bohužel došlo k několika nestandardním rozhodnutím o financování kvalifikace. Jako pořadatelé tak můžeme čelit nákladům ve výši až 1,7 milionu korun, což je pro náš klub bez pomoci zvenčí takřka likvidační," uvedl po losu prezident KP Brno Richard Wiesner.

 

 

Královo Pole se přitom ještě před přihlášením do Champions League muselo popasovat i s jinou nepříjemností. „S velkou pokorou jsme se smířili s tím, že i přes koeficient opravňující české mistryně k přímé účasti v základní skupině Champions League, jsme byli - z důvodu loňské neúčasti Prostějova v této soutěži - zařazeni do kvalifikačních kol," vysvětlil Wiesner. „Co nás pak bohužel hodně překvapilo, nebyla změna systému dvojzápasů na čtyřčlenné turnaje, ale nestandardní rozhodnutí o nutnosti úhrady pobytových nákladů všech účastníků turnaje organizátorem," dodal.

Situace je o to složitější, že pokud královopolské volejbalistky postoupí do dalšího kola kvalifikace, bude muset KP Brno organizovat i druhý turnaj předkola Champions League. „V případě našeho úspěchu v prvním kvalifikačním turnaji se sice v Brně postupně představí 6 z 8 mistrovských týmů, které se účastní kvalifikace. Pro nás to ale bude znamenat, že budeme, jako jistí pořadatelé druhého kvalifikačního turnaje, čelit nákladům ve výši 1,7 milionu korun za obě akce," upřesnil Richard Wiesner.

Bez pomoci města Brna, Jihomoravského kraje a Českého volejbalového svazu je taková zátěž pro KP Brno bohužel takřka likvidační, protože činí skoro 30 % rozpočtu klubu na celou sezónu. „Je nám moc líto, že ve srovnání s finančním přínosem fotbalových evropských pohárů, nám tato prestižní účast přináší ve finanční oblasti pouze „hluboké vrásky na čele“," doplnil smutně Wiesner. I přes všechny tyto komplikace ale věří, že výjimečnost celé akce, kterou jeho klubu tento „šťastný“ los přinesl, bude pro KP Brno po všech stránkách velikou výzvou. „Všichni v klubu uděláme maximum pro to, aby byl kvalifikační turnaj Champions League fantastickým a neopakovatelným zážitkem nejenom pro všechny naše fanoušky, ale i ostatní brněnské příznivce sportu," uzavřel Richard Wiesner.

 

Program 1. kvalifikačního turnaje Champions League v Brně:

10.října

15:00  CS Alba Blaj - CV Gran Canaria
18:00  KP Brno - Hapoel Kfar Saba

11. října

15:00  Hapoel Kfar Saba - CS Alba Blaj
18:00  KP Brno - CV Gran Canaria

12. října

13:30  CV Gran Canaria - Hapoel Kfar Saba
16:00  KP Brno - CS Alba Blaj

Více informací je k dispozici zde: https://championsleague.cev.eu/en/women/#early-rounds

 

Barbora Mertová

Foto: CEV

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT